Grote tuin met zwemvijver - Stoelen voorkant

Afkoelen in uw eigen tuin

Bent u op zoek naar mogelijkheden om af te koelen in uw eigen tuin maar mag dit niet ten koste gaan van de natuurlijke uitstraling van dit heerlijke buitenverblijf? Dan is een zwemvijver zeker een goede optie voor u. Zwemvijvers combineren het beste van twee opties. U kunt genieten van een heerlijk zwembad en heeft de beschikking over een prachtige vijver. De zwemvijver zorgt op een warme zomerdag voor heerlijke verkoeling maar heeft ook een mooie uitstraling.

Zwemvijvers als natuurlijk zwembad

Een zwemvijver kan worden gezien als een natuurlijk zwembad en als “groen” alternatief voor het bad waar het hele dorp of de hele stad in samenkomt op een warme zomerdag. Het grote verschil tussen deze zwembaden is dat er bij het natuurlijke bad uiteraard geen gebruik wordt gemaakt van chloor om het bad te zuiveren.  De natuur neemt de reiniging van het bad immers zelf voor z’n rekening. Dit is de reden dat deze zwemvijver ook wel een “natuurlijk zwembad” wordt genoemd. 

De twee zones van zwemvijvers

Zwemvijvers bestaan uit twee zones te weten het zwemdeel en een moerasdeel. Het zwemdeel beslaat zo’n 60 tot 70% van de totale oppervlakte en is uiteraard een stuk dieper dan het moerasdeel. In dit moerasdeel wordt er gebruik gemaakt van de werking van de natuur want hier wordt het water gezuiverd. Voor de zuivering van het water wordt er gebruik gemaakt van een pomp. Deze pomp zorgt immers voor de waterverplaatsing. Het is belangrijk dat het water in beweging blijft. Het filter zorgt uiteraard voor de reiniging van het water. Dit helofytenfilterof moerasfilter bestaat uit lavastenen en zuiverende waterplanten zoals Diamantkruid/ vederkruid, Kalmoes, Kattenstaart, (Engelse) watermunt, Moerasvergeet-mij-nietje, Holpijp en Gele lis. De moeraszone is dus een essentieel gebied voor een zwemvijver. 

Natuurlijk zwembad aan laten leggen

Een zwemvijver is dus zo groot dat het goed mogelijk is om hierin te zwemmen. De maatvoering kunt u uiteraard zelf bepalen maar u zult begrijpen dat er wel wat ruimte nodig is. Hou zeker rekening met een minimale afmeting van 7 x 3 meter. Een natuurlijk zwembad aan laten leggen kunt u uitstekend overlaten aan Abrahams Hoveniers. Wij zorgen dat u de beschikking krijgt over een fantastische privé wellness voorziening. Althans, privé is niet helemaal zo. Water trekt immers dieren als kikkers en salamanders aan. Daarnaast is het natuurlijke bassin een uitstekende plek voor verschillende soorten vissen zoals de Goudwinde. Deze vis zuivert het water en rekent af met muggenlarven of watervlooien. Helemaal alleen in de zwemvijver afkoelen in uw eigen tuin zal het dus niet worden.