Bedrijfstuin

Een bedrijfstuin voorziet in meerdere doelstellingen. De tuin dient immers zowel als een visitekaartje voor het bedrijf als een plek waar medewerkers van het bedrijf hun ontspanning in kunnen vinden. Het combineren van deze twee doelstellingen kan een grote uitdaging vormen bij het ontwerpen en aanleggen van bedrijfstuinen. Gelukkig kunt u hiervoor uitstekend bij Abrahams Hoveniers terecht. U bent van harte welkom om gebruik te maken van onze vakkennis en ervaring op dit gebied.

Paarsebloem

Bedrijfstuin laten ontwerpen en aanleggen

Een mooi aangelegde bedrijfstuin biedt op diverse manieren veel toegevoegde waarde. Allereerst is het goed om te realiseren dat relaties die een bedrijf bezoeken als eerste de bedrijfstuin zullen zien. De eerste indruk schept uiteraard meteen een beeld van het bedrijf. Een bedrijf met een mooie tuin eromheen oogt professioneel en komt prettig over. De bedrijfstuin kan zelfs ingezet worden om de zichtbaarheid van het bedrijf te verhogen door bijvoorbeeld een haag te plaatsen waarin de naam van het bedrijf te lezen is. Daarnaast kunnen er tuinkussens of andere tuinaccessoires waarin het logo in verwerkt is gebruikt worden.

De toegevoegde waarde

Naast het bovenstaande is het goed om te realiseren dat een bedrijfstuin een belangrijke bijdrage kan bieden aan een prettige werkomgeving. Een tuin kan inspirerend werken, zorgen voor meer creativiteit en minder stress. Veel medewerkers van bedrijven vinden het prettig om in hun middagpauze even letterlijk afstand te nemen van hun werkplek door een wandeling in de bedrijfstuin te maken. Daarnaast kan een bedrijfstuin een heerlijke plek zijn voor een wat meer informeel overleg tussen collega’s. 

Belangrijke eisen

Bedrijfstuinen kunnen op iedere gewenste manier worden aangelegd. Het is echter wel van belang om hier overwogen keuzes in te maken. Deze keuzes hebben betrekking op de te plaatsen voorzieningen (zoals bankjes, eetgelegenheden, etc.) maar ook op zaken als de onderhoudsbehoefte van de tuin. Het meest praktische is uiteraard om de bedrijfstuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk aan te leggen. Helemaal onderhoudsvrije tuinen bestaan niet maar de onderhoudsbehoefte van een bedrijfstuin kan wel tot het minimum beperkt worden. 

Ontwerpen en aanleggen van een bedrijfstuin 

Het ontwerpen en aanleggen van een bedrijfstuin is specialistisch werk. Het is allereerst van belang dat de wensen met betrekking tot de bedrijfstuin op een rijtje worden gezet. Vervolgens moet worden bekeken hoe deze wensen op een zo praktisch mogelijke manier kunnen worden vormgegeven. Hierbij moet er uiteraard rekening worden gehouden met elementen zoals beplanting, bestrating, beregening en verlichting. 

Heeft u interesse om het ontwerpen en aanleggen van een bedrijfstuin over te laten aan professionals? Dan staan de vakmensen van Abrahams Hoveniers voor u klaar. Wij hebben veel ervaring en een uitstekende vakkennis op dit gebied. Onze adviseurs komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken, de situatie te bekijken en een ontwerp vorm te geven van de bedrijfstuin die u voor ogen heeft. Als u 100% tevreden bent met het ontwerp kunnen we de aanleg en desgewenst het onderhoud van de bedrijfstuin voor u verzorgen. 

Heeft u interesse om vrijblijvend af te stemmen wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We informeren u graag over onze mogelijkheden


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!