Beregening

Voor optimale groei van de planten en bomen in uw tuin is het belangrijk deze tijdig en regelmatig voldoende water te geven, vooral in droge periodes. Door het installeren van beregening in uw tuin helpt u uw planten en gazon goed te groeien. De hoveniers van Jan Abrahams kunnen vakkundig een beregeningssysteem aanleggen in uw tuin, zodat u hier vrijwel geen omkijken meer naar heeft. Zo profiteert uw beplanting van de correcte hoeveelheid water op het juiste moment, en geniet u volop van een prachtig en gezonde tuin. Beregening helpt u jaren onbezorgd te genieten en bespaart u naast een hoop moeite, ook nog eens op het waterverbruik. Op deze pagina vertellen we meer over beregening en wat Jan Abrahams voor u kan betekenen.

Beregeningssysteem in de tuin aanleggen

Het meest geschikte moment om een beregeningssysteem aan te leggen in de tuin is uiteraard tijdens de aanleg van een nieuwe tuin of tijdens een tuinverbouwing. Maar het is ook zeker mogelijk om een beregeningsinstallatie in een bestaande tuin aan te leggen, zonder dat huidige planten hier hinder van ondervinden. De eerste stap die ondernomen zal moeten worden, voordat het systeem kan worden aangelegd, is het opstellen van een beregeningsplan. In het plan wordt vastgelegd op welke manier uw tuin het beste voorzien kan worden van water. Omdat iedere tuin anders is en andere bewatering nodig heeft, is zo’n beregeningsplan bijna altijd op maat. Er moet worden nagedacht over de type sproeier, de leidingen, op welke plekken er water afgegeven moet worden, of er handmatig of automatisch beregend moet worden en of de beregening via een pomp of een waterleiding wordt aangestuurd. Pas nadat het plan is opgemaakt kunnen de daadwerkelijke werkzaamheden van start gaan.

De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van de watervoorziening, het leggen van de leidingen in de tuin, het monteren van de sproeiers en druppelslangen en het installeren van de besturingsautomaat. U kunt dit uiteraard zelf installeren, maar onze hoveniers hebben jarenlange ervaring en de juiste kennis in het aanleggen van een beregeningssysteem. U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit!

De voordelen van automatische beregening

Het prettige aan automatische beregening is dat u op ieder gewenst moment uw beplanting water kunt geven, zelfs als u op vakantie bent. Met een simpele druk op de knop beregent u uw complete tuin. Het systeem werkt altijd. Daarnaast bent u aanzienlijk minder tijd kwijt aan het bewateren van uw tuin. Geen sjouwwerk meer met slangen en sproeiers, maar op een effectieve manier water sproeien. Automatische beregening is zeer effectief en kan doelgericht ingezet worden. Dit zorgt ervoor dat alle plekken in de tuin gelijkmatig bewaterd worden en er geen droge plekken in het gazon ontstaan. De effectiviteit van een beregeningssysteem is ontzettend nauwkeurig. Het water komt enkel op de plaatsen in de tuin waar het nodig is, waardoor u minder water verbruikt. En dat is weer goed voor het milieu.

Het nut een regeninstallatie in een nieuwe tuin

Het klimaat verandert. Dit resulteert in steeds langere en meerdere drogere periodes, die soms al vroeg in het jaar voorkomen. De tuin is een belangrijk onderdeel van iedere woning, en vooral nieuw aangelegde tuinen hebben veel water nodig. Nieuwe beplanting is vaak nog maar erg klein, waardoor het lastig is voor ze om voldoende water op te nemen. Deze planten en bomen hebben wat extra liefde, verzorging, nodig. Een regeninstallatie kan hiervoor de ideale uitkomst zijn. U weet zeker dat uw nieuwe beplanting voldoende water krijgt en hiermee de kans op overleven vergroot. Met name na een lange periode met veel warmte en weinig regenval is een regensysteem geen overbodige luxe.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag een gratis adviesgesprek aan

Uw beregeningsinstallatie onderhouden

Met een beregeningsinstallatie onderhoud u uw tuin op een efficiënte manier. De beregeningsinstallatie heeft echter ook onderhoud nodig om optimaal te presteren, ook al is dit minimaal. We adviseren uw installatie een keer in het voorjaar en een keer in het najaar te controleren. In het najaar is het met name belangrijk dat u de kraantjes aftapt in uw tuin. Het water moet er volledig uit, want vorst kan schadelijk zijn voor het beregeningssysteem. Bovendien raden we het aan om de dompelpomp van uw installatie te reinigen, zodat u in het voorjaar weer kunt profiteren van schoon en vers water. In het voorjaar kunt u uw beregeningssysteem weer aansluiten en uw beplanting en/of gazon kunnen de hele lente en zomer lang genieten van water. U kunt ook de diensten van Abrahams Hoveniers inschakelen voor het onderhouden van de tuin en beregeningssysteem. Door deze werkzaamheden over te laten aan een professional weet u zeker dat alles in en rondom de tuin in orde is.

Laat een waterplan voor uw tuin opstellen

Zoals eerder gezegd, is het opstellen van een beregeningsplan, ook wel een waterplan genoemd, een essentiële eerste stap voor succesvol aanleggen van een bewateringssysteem. Een waterplan is een tekening op schaal die u een reëel beeld geeft van de afstanden en is praktisch bij het bepalen van de hoeveelheid slangen en sproeiers die nodig zijn om de complete tuin van water te voorzien. Hoewel het mogelijk is om zelf een beregeningsplan op te stellen, komen er details bij kijken waar u wellicht niet bij stilstaat. Jan Abrahams hoveniers weet exact waar u op moet letten en nemen zelfs de kleinste details mee in het plan, zodat aan alles gedacht is. Uiteraard kunnen wij het plan ook voor u uitvoeren. Zo bent u compleet ontzorgt.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft, of maak direct een afspraak met onze ontwerpers.

Interesse? Neem direct contact op!

Heeft u interesse in het professioneel laten aanleggen van beregeningssysteem voor uw tuin? Dankzij onze uitgebreide service kunnen wij niet alleen een waterplan opstellen en uitvoeren, dit kan onderdeel zijn van een compleet nieuw aangelegde tuin. Jan Abrahams verzorgt het geheel! Samen met u doorlopen we al uw wensen en verwachtingen en kijken we hoe we een beregeningsinstallatie kunnen realiseren. Benieuwd wat we voor u en uw tuin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, we horen graag van u!

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl