Wat te doen tegen de buxusrups: 3 tips

Juist nu we de barbecue aanzetten of op een ligbed genieten in de achtertuin komen er groengele, langwerpige beesten tevoorschijn. De buxusrups is weer gesignaleerd. Het lijkt alsof ze uit het niets op komen rukken. Afgeknaagde bladeren en kale takken zijn het gevolg van deze ongewenste bezoeker. Lees Hans’ drie tips en maak korte metten met deze kleine slopers. (meer…)

Met een sedumdak voorbereid op een veranderend klimaat

Regen. Het hoort bij Nederland. Maar onze regenbuien storten steeds vaker met een groot geweld op ons neer. Door dit extreme weer wordt de kans groter dat water je woning binnenstroomt of dat er door overlopende goten lekkages ontstaan. Met een sedumdak bent u op het veranderende klimaat voorbereid en houd u de voeten droog. (meer…)

Een kleurrijke border betekent een spektakel in uw tuin

Waar de laatste jaren vooral strakke tuinen werden aangelegd met maximaal twee soorten beplanting, zijn kleurrijke borders het weer helemaal in 2018. De zachte pasteltinten van de lavendel en hortensia vervangen we door bloemen in spetterende kleuren voor een tuin die weelderig in bloei staat. Abrahams Hoveniers helpt u graag met een tuin vol rijke beplanting. (meer…)

Abrahams steunt Ronald McDonald Huis Tilburg

In het Ronald McDonald Huis in Tilburg kunnen families van kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis terecht. Zo komen ze even tot rust en kunnen ze dichtbij hun kind zijn. Abrahams Hoveniers geeft de ouders graag een steuntje in de rug en staat het goede doel bij. Wanneer de aangrenzende tuin aan onderhoud toe is, verzorgt het hoveniersbedrijf de benodigdheden. (meer…)

Een tuindesign voor de nieuwe kloostertuin van de Franciscanessen in Breda

Voor de zusters van klooster Maria Mater Dei ontwierp Abrahams Hoveniers een tuindesign voor hun nieuwe onderkomen. Een uitdagend project volgens Vincent de Haas, directeur van het klooster: “Het is zeker zo groot als een half voetbalveld en er was in geen jaren meer iets aan gedaan.” En de boel moest niet alleen opgeknapt worden, we hielden ook rekening met de specifieke wensen van de zusters.

(meer…)

Personeel gezocht

Heb jij op zaterdag tijd of wil je na je examens wat centen bijverdienen en lijkt het je leuk om het Abrahams Hoveniers team te versterken? Bekijk de vacature……

 

(meer…)

Waarom u een grondmonster wil laten analyseren

Elke tuin verschilt en heeft behoefte aan andere verzorging. Door een grondmonster te laten analyseren weet u precies wat uw tuin nodig heeft. Een goede bodem zorgt dat planten vitaler zijn, beter groeien, minder snel kapot gaan en minder last hebben van ziektes. Abrahams Hoveniers test op twee verschillende zaken: pH-waarde en voedingsstoffen.

(meer…)

Vacature voor een vakbekwaam hovenier

Ben jij vakbekwaam hovenier en lijkt het je leuk om het Abrahams Hoveniers team te versterken? Bekijk de vacature……

 

(meer…)

De charme van cortenstaal voor in de tuin

Cortenstaal is prachtig voor in de tuin. Of u nou van moderne of juist klassieke tuinen houdt: de warme roestkleur geeft elk tuinontwerp wat extra’s. De roestkleur combineert prachtig met het groen in uw tuin. Helemaal stoer is het om cortenstaal te combineren met andere elementen zoals hout of een rustieke groene haag. Hoog tijd om het materiaal eens wat beter onder de loep te nemen.  (meer…)

Najaarsbloeiers kleuren uw tuin

Nu de zomer nog vers in het geheugen ligt, willen wij nog geen afscheid nemen van de levendige beplanting. Met wat slim geplaatste najaarsbloeiers geniet u ook in het najaar van een uitgebreid kleurenpalet. Zo is uw tuin ook in het najaar een waardevol verlengstuk van uw huis. Abrahams Hoveniers zet wat van zijn favorieten op een rij.  (meer…)