Najaarsbloeiers kleuren uw tuin

Nu de zomer nog vers in het geheugen ligt, willen wij nog geen afscheid nemen van de levendige beplanting. Met wat slim geplaatste najaarsbloeiers geniet u ook in het najaar van een uitgebreid kleurenpalet. Zo is uw tuin ook in het najaar een waardevol verlengstuk van uw huis. Abrahams Hoveniers zet wat van zijn favorieten op een rij.  (meer…)

Welke bomen in de tuin? Evelien geeft tips

Onze nieuwste medewerker Evelien Romme kunnen we met recht bomengek noemen. Speciaal voor u schreef zij deze blog waarin ze uitlegt welke bomen het beste in welke tuin staan. Evelien: “Vaak zijn mensen angstig om een boom in de tuin te zetten, omdat ze bang zijn dat hij te groot wordt. Er zijn echter heel veel soorten die helemaal niet zo hoog worden.”

(meer…)

Abrahams Hoveniers en Grasveld Tuin- en Landschapsarchitecten: een bloeiende samenwerking

Al twintig jaar lang kennen tuinarchitect Maarten Grasveld en hovenier Jan Abrahams elkaar. Wanneer Grasveld een opdracht heeft in het zuiden van het land, is Abrahams Hoveniers een van de eerste waar hij aan denkt. Beide partijen voerden al meerdere projecten met elkaar uit, waaronder de prachtige tuin in de Leyhoeve in Tilburg. Grasveld bedenkt, Abrahams voert uit. Een wisselwerking waarin ze elkaar aanvullen, en nog altijd van elkaar leren. (meer…)

Laat uw bomen snoeien door Wout Abrahams: de specialist van Abrahams Hoveniers

Bomen snoeien is knap staaltje werk dat lang niet voor iedereen is weggelegd. Het afzagen van kleine takken valt nog wel in het vakgebied van de gemiddelde tuinliefhebber, maar het kappen van een grote boom brengt grote risico’s met zich mee. Zo kan de tak verkeerd neervallen en de omgeving beschadigen. De ervaren Wout Abrahams rondde al diverse trainingen en opleidingen af op het gebied van bomen snoeien. Onlangs verbreedde hij zijn kennis met een vierdaagse klimcursus.

(meer…)

Tips van Abrahams Hoveniers voor de biologische bestrijding van slakken, mollen, luizen en rupsen

Uw bloemen en planten staan prachtig in bloei, maar na enige tijd verschijnen er vlekken op de bladeren en zijn delen van planten volledig aangevreten. De oorzaak: ongewenste bezoekers in uw tuin. Het is zaak deze dieren zo snel mogelijk uit uw tuin te verwijderen. Het liefst op een manier die niet schadelijk is voor u en de natuur. Abrahams Hoveniers weet raad en geeft tips voor de biologische bestrijding van slakken, rupsen, luizen en mollen.

(meer…)

Vacature voor een vakbekwaam hovenier

 

 

(meer…)

Maak uw jonge tuin zomerklaar met deze handige tips

U heeft vlak voor de warme zomermaanden een tuin laten aanleggen, waar u nu volop van geniet. Maar waar u juist gelukkig wordt van de vele zonuren, krijgt de jonge begroeiing bij hoge temperaturen en weinig neerslag een hoop te verduren. Met deze tips maakt u een jonge tuin zomerklaar en voorkomt u dat de hete en droge maanden funest worden voor uw vatbare tuin. (meer…)

Guus en Wout Abrahams kruipen door de modder namens Abrahams Hoveniers

Komt dat zien! Zondag 2 juli vertegenwoordigen Guus (21) en Wout (20) Abrahams ons bedrijf tijdens de EDN-Blubberrun in Haghorst. Zij zitten die dag niet alleen met hun handen, maar met hun hele lijf in de grond en blubber. Abrahams Hoveniers sponsort de obstakelrace en het team van Guus en Wout Abrahams hoopt dit jaar wederom in de prijzen te vallen. Maak kennis met de twee zoons van Jan Abrahams.

(meer…)

Vacature voor een planner/organisator

(meer…)

Inspiratie voor een kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijkheid en een sfeervolle tuin gaan goed samen. Denk aan subtiele afwerking van speeltoestellen, zodat ze niet veranderen in ongewenste blikvangers. Kale plekken op het gazon zijn verleden tijd wanneer met kunstgras. In dit blog leest u hoe Abrahams Hoveniers een kindvriendelijke tuin voor u realiseert waaraan niet alleen de kinderen, maar ook u plezier beleeft.

(meer…)