Mooie boom

Laat uw geliefde boom verplaatsen

Van oma’s treurwilg tot een compleet bos in uw achtertuin. Abrahams Hoveniers verplant alles, mits de boom in goede staat is. “De boom moet gezond genoeg zijn, een goed wortelgestel hebben, geen zorgwekkende beschadigingen en dood hout hebben en niet aangetast zijn door parasieten”, vertelt Harm van Overbeek van Abrahams Hoveniers. “Als de boom door de keuring heen komt, kunnen we direct aan de slag.”

Misschien gaat het bij u niet om een geliefde eikenboom, maar wilt u bomen verplaatsen vanwege een andere tuinindeling. Abrahams Hoveniers helpt u zowel met een nieuw ontwerp als het verplanten.

Bomen op leeftijd

Hoewel het een lastigere klus is, is het ook mogelijk om uw oudere, grote boom te verplaatsen. “De voorzorgsmaatregelen bij die bomen beginnen dan al een jaar van tevoren”, vertelt hovenier Theo Michelbrink. “We snijden dan al een deel van de wortels door, zodat er nieuwe haarwortels en daarmee een stevige compacte kluit voor in de plaats komen. Zo wordt de kluit een stuk vaster en steviger en is de boom beter voorbereid op de verhuizing.”

Verplantmachine

Waar kleine bomen gemakkelijk met de schep zijn te verplaatsen, moeten bij grote, zware bomen grof geschut aan te pas komen. Abrahams Hoveniers maakt dan gebruik van een verplantmachine. “We halen daarmee de boom weg inclusief alle wortels en een stuk bodem. Met deze methode voelt de boom nagenoeg niets van de verhuizing.”

Dat werkt zo: “Doordat wij de wortels wegnemen kan de boom ook minder vocht opnemen. Op moment van verplanten wordt tevens de kroon van de boom gesnoeid. Zo verdampt de boom minder en staat de kroon weer gelijk in verhouding met de wortelgestel.”

Alle afstanden

U kunt de boom verplaatsen van de voortuin naar de achtertuin. Of van uw oude huis in Maastricht naar de nieuwe tuin in Groningen. Theo: “Voor langere afstanden regelen we een grote transportwagen om de boom te vervoeren. De takken snoeien we een beetje in, zodat de boom perfect op de wagen past en onderweg geen beschadigingen achterlaat.”

Abrahams Hoveniers verplaatst uw geliefde boom naar een nieuwe locatie. Zo gaat uw uitzicht nooit verloren. Neem contact op