Tuinman - Meer voor tuinen

Taxus tegen kanker

Uw taxushaag bevat baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus. Taxus baccata komt helaas niet overal in de wereld voor, maar gelukkig wel veel in Nederland. Daarom is het snoeisel van uw taxushaag ook zo waardevol.

Taxus inzameldagen

Tussen 15 juni en 31 augustus zamelt ABRAHAMS hoveniers taxussnoeisel in. Geen klant van ABRAHAMS hoveniers | tuincentrum? U kunt toch meedoen aan deze actie! U bent in de periode van 15 juni tot en met 31 augustus, op de dagen dinsdag tm zaterdag tussen 9.00 en 17.00uur welkom om uw knipsel in te komen leveren.

Locatie:
ABRAHAMS hoveniers | tuincentrum
Hakvoortseweg 17
5084 HB Biest- Houtakker

Waar moet het taxussnoeisel aan voldoen?

Zuiver: Tijdens het snoeien van de haag, dient men het taxussnoeisel op te vangen op een doek, zeil of plasticfolie zodat het vrij blijft van onzuiverheden. Snoeisel dat vervuild is met dor blad, aarde, grind, gras of ander snoeisel, is niet bruikbaar!

Jong: Enkel éénjarige scheuten zijn bruikbaar. Takken mogen maximum 30 cm lang zijn. Dikke, bruine, houterige takken, takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn niet bruikbaar.

Als u beseft dat er jaarlijks tienduizenden behandelingen nodig zijn, kunt u het snoeisel van uw taxushaag toch niet langer verloren laten gaan? Heeft u een taxushaag en wilt u dat het snoeisel gebruikt wordt om kanker te bestrijden? Aarzel dan niet en snoei mee om de hoop van een kankerpatiënt te vergroten