Kleine tuin met zwembad

De voordelen van kunstgras

Een gazon dient als rustpunt in uw tuin. Het is een plek om te ontspannen of waar de kinderen spelen. Bij de aanleg van een nieuwe tuin heeft u de keuze tussen natuurgras of kunstgras. Uiteraard heeft echt gras zijn charme, maar de voordelen van kunstgras mogen er ook wezen. Abrahams Hoveniers zet ze op een rij.

Niet van echt te onderscheiden

Denk niet dat het lijkt alsof u een plastic speelmat in de tuin heeft liggen als u kiest voor kunstgras. Een van de grote voordelen van kunstgras is dat het tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden is. U kunt vaak zelfs de richting kiezen waarin het gras ‘groeit’. Er is een ruime keuze aan materialen en soorten. Abrahams Hoveniers werkt met de grasmatten van leverancier Home Grass. Zij hebben diverse soorten gazons, ieder met zijn eigen functie. Zo kunt u kiezen voor golf-, speel– of safety gras.

Kunstgras en honden

Eet uw viervoeter ook graag gras? Wees niet bang, Home Grass kunstgras en honden gaan prima samen. De ervaringen van hondeneigenaren die kunstgras in de tuin hebben, zijn dan ook louter positief. Het materiaal is stevig, ongevaarlijk voor uw huisdier en het is bestand tegen verkleuring van bijvoorbeeld urine. Reinig het kunstgras met een emmer water en sop en u kunt er weer tegenaan.

Bekijk alles over het onderhoud van kunstgras

Het gras is altijd groen

In het rijtje voordelen van kunstgras moeten we dit punt zeker vermelden: nooit meer last van kale plekken, molshopen, onkruid en mos. Voortaan geniet u jaarrond van een mooie groene tuin. Een van de nadelen van kunstgras noemt men de hogere aanschafprijs. De jaren zorgeloos plezier die u aan uw groene grasmat beleeft, vinden wij daar echter ruimschoots tegenop wegen.

Met de voetjes omhoog

Nooit meer grasmaaien, klinkt het u ook als muziek in de oren? In het weekend zit u voortaan lekker met de voetjes omhoog, in plaats van met de handen in de aarde. Daarnaast is kunstgras bijzonder geschikt voor hooikoortspatiënten: u hebt geen last meer van rondvliegende pollen. Witte kleren worden niet langer groen wanneer uw kinderen spelen op een gazon van kunstgras en ook modderige schoenen behoren tot het verleden.

Voordelen van kunstgras

Geniet van uw tuin, in plaats van u te moeten concentreren op onderhoud,
Kunstgras kan op vrijwel elke ondergrond worden aangelegd,
U hebt geen last meer van molshopen of ander ongedierte,
Hooikoortspatiënten kunnen lekker buiten zitten,
Uw kinderen kunnen zorgeloos spelen,
Kunstgras is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.

De nadelen van kunstgras

U vindt geen konijnen of vogeltjes meer op uw gras,
De charme van de vier seizoenen van echt gras ontbreekt,
Het is duurder in aanschaf dan natuurgras,
Een sliding op kunstgras kan brandplekken veroorzaken,
Kunstgras is minder milieuvriendelijk dan echt gras.

Hulp nodig?

Komt u er nog niet uit na het lezen van dit artikel. Lees ook de voordelen van natuurgras. Natuurlijk staan onze adviseurs daarnaast altijd voor u klaar om u te voorzien van gedegen raad.

Neem gerust contact op