Boerderijtuin

Heeft u de beschikking over een mooi stuk grond rondom een (woon)boerderij?  Dan kunt u hier een stijlvolle boerderijtuin aanleggen. Deze tuin is uitstekend geschikt voor het combineren van elementen. Door het zoeken van combinaties van elementen kunt u de kenmerken die horen bij een boerderijtuin op een mooie manier accentueren. Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Strakke tuin in het buitengebied

Boerderijtuin laten ontwerpen en aanleggen

Ruimte en openheid zijn twee karakteristieke kenmerken van een boerderijtuin. Hiermee wordt het gevoel van het leven op het platteland gecreëerd. Door zichtlijnen en ruimtes goed op elkaar af te stemmen, wordt het gevoel van ruimte versterkt. Dit is de reden dat boerderijtuinen vaak voorzien worden van wat grotere terrassen, gazons, struiken, grind partijen en een hagenrij. 

Een boerderijtuin heeft in de meeste gevallen een mooi groot oppervlak en een karakteristieke natuurlijke uitstraling. Vaker gevallen worden boerderijtuinen ingericht met het oog op functionaliteit in combinatie met het creëren van sfeer. Dit karakter kan worden gegeven door een aantal landbouwwerktuigen als sfeerelement in de tuin te plaatsen maar ook door een gerichte keuze te maken met betrekking tot beplanting. De Boerenhortensia is waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van een echte boerderij plant. De Sering, Vlinderstruik, Pioenroos, Salvia, Boerenjasmijn en de Hosta zijn andere kenmerkende voorbeelden. De mooiste combinaties kunnen gemaakt worden met deze plantensoorten om een mooie landelijke uitstraling te creëren! 

Versterk de sfeer in uw tuin

Er zijn diverse mogelijkheden om het boerderij gevoel in de tuin versterken. Hierbij kan gedacht worden aan een wat robuuste inrichting. Een stoere overkapping boven een steigerhouten zithoek of bij de achterdeur past volledig in deze setting. Het plaatsen van echte boerderij items zoals een hooibaal, een regenton of een mooie authentieke waterput maken het boerderij gevoel compleet. Uiteraard mag passende tuinverlichting niet ontbreken!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Het ontwerpen en aanleggen van een boerderijtuin is specialistisch werk. Heeft u interesse om deze veelzijdige taak over te laten aan een professioneel bedrijf? Dan bent u bij Abrahams Hoveniers aan het juiste adres. Wij hebben de mogelijkheden om een boerderijtuin voor u te ontwerpen en aan te leggen die helemaal aansluit op uw wensen op dit gebied. De eerste stap die we hiervoor zetten is het in kaart brengen van deze wensen. Onze tuinontwerper komt hiervoor graag vrijblijvend bij u op bezoek om kennis te maken en de omgeving met eigen ogen te bekijken. Op basis van uw wensen zullen we een tuinontwerp vormgeven. Het is zeker niet uitgesloten dat we u verbazen met de mogelijkheden die we u hierin aanbieden! Als u volledig tevreden bent met het ontwerp leggen we de tuin voor u aan. We kunnen desgewenst ook voor het periodiek onderhoud van uw tuin zorgen zodat u er geen omkijken meer aan heeft. 

Heeft u interesse om vrijblijvend af te stemmen wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We informeren u graag over onze mogelijkheden.


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!