Bostuin

Een bostuin is een tuin waarin verschillend bomen en struiken een mooi geheel vormen. Het heeft in zijn totaliteit veel weg van een bos, alleen in dit geval wordt het bos gecreëerd in de tuin. De verschillende boomsoorten bepalen uiteindelijk hoe veel licht er daadwerkelijk in de tuin komt. Een bostuin wordt vaak gerealiseerd op plaatsen waar al veel boomgroei is, of waar al een hoop struiken aanwezig zijn. Heeft u nog geen bomen in de tuin, maar wilt u wel graag een bostuin laten aanleggen? Dan bent u bij Abrahams Hoveniers aan het juiste adres. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Een bostuin laten aanleggen door Abrahams Hoveniers

Een bostuin is een hele waardevolle toevoeging. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw omgeving. Veel dieren en gewassen houden van een bostuin. Bij Abrahams Hoveniers zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van een bostuin. We gaan dan ook graag met u in gesprek om de eventuele wensen door te spreken. De grootte van uw tuin speelt hierin een belangrijke rol. Volwassen bomen nemen namelijk erg veel ruimte in beslag. Onze ontwerper denkt daarin graag met u mee. Het ontwerpen van een bostuin is slecht een klein gedeelte van het totale proces. De aanleg daarna is ook een cruciaal onderdeel. Tijdens de aanleg staat professionaliteit hoog in ons vaandel. Wij zijn gespecialiseerd in de beplanting. Abrahams Hovenier levert daarbij graag onderhoudsvrije tuinen aan. In het geval van een bostuin is licht onderhoud vereist om lang van uw tuin te blijven genieten.
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

Hoe onderhoud ik een bostuin?

In een bostuin wordt er vooral gewerkt met inheemse boomsoorten. De bomen en struiken worden zo snel als mogelijk geplant. Daardoor voorkomen we eventuele blootstelling aan lucht. Wortels drogen namelijk erg snel uit. Een bostuin onderhouden is een proces waarbij je vooral denkt aan de langere termijn. Aan de hand van de boomkeuze is specifiek onderhoud vereist. Bij Abrahams Hoveniers helpen we graag mee in dit onderhoud. Wilt u liever zelfstandig aan de slag? Dan is het goed om eens in de zoveel tijd een boom te verwijderen om ruimte te maken voor een nieuwe boom. Misschien sterven er verschillende bomen en andere gewassen af, dan kunt u deze verwijderen en nieuwe aanplanten.

Levenslang plezier

Een bostuin is een prachtig geheel waar u ongetwijfeld voor een lange tijd veel plezier van kunt hebben. Eventueel kunt u dood hout in de tuin plaatsen, dit trekt weer andere dieren aan en het zorgt voor meer dynamiek in de tuin. Verschillende struiken en planten creëren mooie lagen in de tuin. Wilt u meer informatie over een bostuin of de aanleg hiervan? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Onze tuinexperts staan altijd open voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In overleg brengen we uw wensen en eisen in kaart.