Bloembakje

De charme van cortenstaal voor in de tuin

Cortenstaal is prachtig voor in de tuin. Of u nou van moderne of juist klassieke tuinen houdt: de warme roestkleur geeft elk tuinontwerp wat extra’s. De roestkleur combineert prachtig met het groen in uw tuin. Helemaal stoer is het om cortenstaal te combineren met andere elementen zoals hout of een rustieke groene haag. Hoog tijd om het materiaal eens wat beter onder de loep te nemen.

Ga gerust met uw witte broek zitten

Er zijn veel redenen om cortenstaal in de tuin te verwerken. De metaallegering heeft vele praktische voordelen. Waar u roestplekken normaal een teken van corrosie zijn, zorgen ze bij cortenstaal juist voor een extra beschermlaag. Als het eenmaal is geplaatst, heeft u er geen omkijken meer naar.  Als het eenmaal helemaal is verroest, geeft cortenstaal bovendien niet meer af, dus wees niet bang dat u uw witte broek verpest.

Diverse toepassingen in de tuin

U kunt het cortenstaal op diverse manieren verwerken in uw tuinontwerp. Doordat het materiaal relatief dun is, kan het onder meer verwerkt worden in borderranden, bloembakken, waterornamenten en zuilen. U creëert er een strak lijnenspel mee, wat door de zachte kleur toch zijn warmte niet verliest. Perfect om een saaie wand mee op te vrolijken. De effen kleur vormt een echt rustpunt in uw tuin.

Voor Vollenhoven Olie realiseerde Abrahams Hoveniers een tuin waarin wij gebruik maakten van cortenstalen elementen. Bekijk het project.

Cortenstaal voor in de tuin is milieuvriendelijk

Doordat cortenstaal geen chemische bewerking krijgt, is het materiaal een milieuvriendelijke oplossing voor uw tuin. De metaallegering is bovendien volledig recyclebaar. Het materiaal is onverwoestbaar en gaat tot wel tien keer langer mee dan normaal staal. Onderhoud is er eigenlijk niet.