Onderhoudsvriendelijke relaxtuin - Plant slideshow

De eetbare tuin

Het verbouwen van eigen eten wordt steeds populairder, en we begrijpen wel waarom. Hoe mooi is het om ’s ochtends op te staan, naar uw tuin te lopen en verse kruiden, fruit of groentes te plukken om vervolgens de beste gerechten mee te bereiden. Dit hoeft helemaal geen utopie meer te zijn. Abrahams Hoveniers kan namelijk een eetbare tuin naar wens creëren. Hierbij is het echt geen noodzaak om de complete tuin op te offeren, een klein stukje kan ook. In dit blog leest u meer over het creëren van een eetbare tuin en de voordelen hiervan. 

Waarom een eetbare tuin laten aanleggen?

Uiteraard profiteert u bij het aanleggen van een eetbare tuin van zelf gekweekt voedsel. Er gaat tenslotte niets boven verse ingrediënten! Maar omdat u zelf, gedeeltelijk, uw eigen eten verbouwd, bespaart u ook op uw kosten en draagt u uw steentje bij aan een gezonder milieu. U hoeft niet alles meer bij de supermarkt te halen, maar loopt gewoon uw tuin in en verzamelt zo de ingrediënten die u nodig heeft. Veel mensen die een eetbare tuin laten aanleggen halen ook veel plezier en rust uit het kweken. Ze krijgen een goed gevoel en maken van het verbouwen van planten, kruiden, groente en fruit hun hobby.

Een eetbare tuin creëren doet u zo!

Niet iedereen heeft voldoende ruimte om een grote moestuin of eetbare tuin te creëren. Maar door middel van slimme trucjes kan iedereen met een stuk grond toch genieten van eigen gekweekte producten. Zo zijn bonen zeer geschikt voor de tuin en u kunt ze op diverse plekken planten. Plaats ze tegen de schutting, laat ze groeien langs een mooi hekwerk of plant ze gewoon halverwege de tuin. Groentes die bovendien zeer weinig aandacht en onderhoud vragen zijn courgette, maïs en pompoen. Maar ook fruit kan op veel plekken in de tuin groeien en ze geven uw tuin gelijk wat meer kleur. Frambozen, bramen en andere bessen kunnen prachtig groeien en u heeft er vrij weinig onderhoud aan. Kruiden die u aan kunt planten zijn bijvoorbeeld rucola, oregano en bieslook. Deze kunt u gewoon in de border planten.

U kunt dus eetbare elementen toevoegen aan uw bestaande tuin, want deze gedijen prima in een vruchtbare grond. Voor het mooiste resultaat mixt u planten en bloemen met elkaar.

Belangrijke aandachtspunten

Het is goed om te weten dat de meeste gewassen maar één seizoen groeien of een deel van het seizoen. Nadat u uw groente, fruit of ander eetbaar voedsel geoogst heeft, moet u ze uit de tuin verwijderen. Om open plekken te voorkomen kunt u planten kiezen die het hele jaar door groeien en bloeien of door eetbare eenjarige vaste planten zoals de wilde marjolein te planten om deze gewassen heen. Zo geniet u het hele jaar door van een eetbare tuin die er mooi uit ziet.

We helpen u graag

Als professioneel hoveniersbedrijf hebben wij veel ervaring in het aanbrengen van de juiste beplanting. Aan de hand van het oppervlak en uw wensen kunnen wij geschikte gewassen adviseren om uw eetbare tuin te creëren, hoe groot of klein uw tuin ook is. Interesse? Neem contact op!