Tuinman - Meer voor tuinen

De tuininrichting van een kleine tuin brengt elke achtertuin tot leven

De betegelde achtertuin van Nisrin en Lars Vossebrecker is sfeerloos en kaal, waardoor ze niet met volle teugen genieten van hun buitenruimte. Door de moeilijke vorm van de tuin, die ondiep maar breed is, is het voor de bewoners al jarenlang een raadsel hoe ze deze goed kunnen inrichten. Ontdek hoe Abrahams Hoveniers Nisrin en Lars tot nieuwe inzichten bracht met originele ideeën voor de tuininrichting voor een kleine tuin.

Betere zichtlijnen voor een ruimtelijker effect

In de huidige tuin staat de overkapping achter in een hoek van de tuin. In het nieuwe ontwerp is deze vastgemaakt aan het huis, zodat de bewoners niet door de regen naar de eettafel onder de overkapping hoeven te lopen. Vanaf het terras onder de overkapping is de hele tuin zichtbaar, waardoor deze een ruimtelijker effect krijgt. Bovendien kijken de bewoners vanuit het huis nu niet meer tegen een overkapping aan, maar juist de prachtige tuin in.

Creëer nog meer groen in uw kleine tuin met een plantenwand

Een zonovergoten ontwerp

In de tuininrichting voor deze kleine tuin is met alle factoren rekening gehouden. Zo schijnt in het grootste gedeelte van de tuin ‘s middags de zon niet meer. De loungehoek is daarom in de rechterhoek van de tuin geplaatst, zodat hier tot zeven uur ‘s avonds genoten kan worden van de laatste zonnestralen. Aan de overkant van het loungeterras ligt een strakke siervijver, die de gehele sfeer van de tuin naar een hoger niveau tilt.

Sfeervol en strak

De bewoners willen naast een sfeervolle tuin, ook een onderhoudsvriendelijke tuin. In het tuinontwerp voor de kleine tuin hebben wij hier zowel in de beplanting als in de ondergrond rekening mee gehouden. De bestrating bestaat uit grote tegels, die worden afgewisseld met houten vlonders. Hierdoor krijgt de tuin een strakke maar sfeervolle uitstraling.

Praktische oplossingen

De kleine tuin vraagt om praktische oplossingen. De fietsenstalling is in het ontwerp rechts naast de poort geplaatst, waardoor de fietsen direct kunnen worden gestald bij binnenkomst. Aan de linkerkant van de poort staan de containers, die worden afgeschermd door een wand. Hierdoor kijken de bewoners niet recht op de containers en wordt de sfeervolle uitstraling behouden.

Klein rustoord

Het siergras en de grote potten met kleurrijke bloemen zijn erg onderhoudsarm maar geven de tuin de benodigde sfeer. De open haard onder de overkapping nodigt uit om tot in de late uurtjes van de tuin te genieten. Het kabbelende water dient als achtergrondgeluid, waardoor de kleine achtertuin een heerlijk rustoord wordt.

Staat de beperkte ruimte van uw tuin al uw creatieve ideeën in de weg? Wij ontwerpen graag een op maat gemaakte tuininrichting voor de kleine tuin.

Neem contact op