Bloemenperkje

Een kleurrijke border betekent een spektakel in uw tuin

Waar de laatste jaren vooral strakke tuinen werden aangelegd met maximaal twee soorten beplanting, zijn kleurrijke borders het weer helemaal in 2018. De zachte pasteltinten van de lavendel en hortensia vervangen we door bloemen in spetterende kleuren voor een tuin die weelderig in bloei staat. Abrahams Hoveniers helpt u graag met een tuin vol rijke beplanting.

Nooit saai om naar te kijken

De sierwaarde van een kleurrijke border is hoog. Het gevarieerde kleurenpalet is met recht dé blikvanger van uw tuin. Combineer de bonte zonnehoed bijvoorbeeld met prachtige rudbeckia of salvia. Een groot voordeel van gevarieerde beplanting is dat u de border zo kunt samenstellen dat er van het vroege voorjaar tot de koude winter iets te beleven is.

Tips bij het samenstellen van een kleurrijke border

Uiteraard helpen onze tuinontwerpers u graag om een kleurrijke border naar uw wensen samen te stellen. En we geven graag alvast wat tips om u op weg te helpen:

  •  Combineer met texturen voor een speels effect
  • Varieer tussen wintergroen en niet-wintergroen
  • Houd rekening met zonuren. Een border midden in de zon heeft andere beplanting nodig dan een perkje in de schaduw
  • Kies drie tot vijf kleuren die u de hele tijd laat terugkomen
  • Planten van verschillende hoogtes geven een speels effect
  • Ga voor planten met een aangename geur voor nog een dimensie in uw tuin

Red de bij

Experimenteren met een kleurrijke border heeft nog een groot voordeel. Bijen en insecten hebben het de laatste jaren zwaar door de vele betegelde tuinen in Nederland. Een ramp voor de natuur, want bijen zijn verantwoordelijk voor 75 procent van de bestuiving van gewassen. Meer beplanting betekent meer leven in de tuin. Kleurrijke borders zijn een stuifmeelfeestmaal voor bijen en specifieke planten trekken prachtig gekleurde vlinders aan.

Maak een gratis afspraak

Uiteraard helpt Abrahams Hoveniers u graag met een prachtig ontwerp voor uw tuin. Maak een afspraak en wij komen vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk kunt u ook langskomen om inspiratie op te doen in onze modeltuinen.