Watertuin - Voorkant schuur

Een lichtplan voor de tuin brengt direct sfeer

Een goed lichtontwerp is een belangrijk onderdeel van uw tuin. Het is niet alleen een stuk fijner thuis komen ’s avonds, maar geeft daarnaast direct sfeer.  De tuinarchitecten van Abrahams Hoveniers weten precies welk lichtplan voor de tuin het beste bij uw wensen past.

Uitlichten van elementen

Tuinverlichting geeft uw tuin direct perspectief. Door de juiste objecten uit te lichten, creëert de tuinarchitect op slimme wijze diepte. Bomen lenen zich bijvoorbeeld uitstekend om verlichting in te verwerken, de kroon kan zelfs als op zichzelf staand lichtobject dienen. Wij letten er te allen tijde op dat de verlichting subtiel wordt aangebracht. Het is immers niet de bedoeling dat uw tuin op een landingsbaan gaat lijken.

Meer veiligheid

Een mooi lichtontwerp zorgt niet alleen voor sfeer, maar geeft ook een groter gevoel van veiligheid. Veel mensen vinden het namelijk niet fijn om thuis te komen in een donkere tuin. Tuinverlichting stelt u in staat om alles in de gaten te houden. Daarnaast is het wel zo fijn dat u vanuit uw huis niet in een donker gat kijkt. Door ons overwegend koele klimaat zien Nederlanders hun tuin de meeste tijd van het jaar het meeste vanuit binnenshuis. Met de juiste tuinverlichting geniet u jaarrond van uw tuin, ook als u binnen zit.

Praktisch

U kunt zelf kiezen hoe u de verlichting wilt bedienen. Dit kan automatisch, maar is bijvoorbeeld ook mogelijk via een telefoon-app of afstandbediening. Een schemerschakelaar schakelt uw lichtplan voor de tuin direct aan op het moment dat de avond valt. Zo kunt u altijd uw fiets ongehinderd parkeren als u thuis komt in het donker. Het is ook mogelijk om dit apparaat te combineren met een tijdsschakelaar die uw verlichting op de gewenste tijd weer uitzet. Zo hoeft u nergens meer naar om te kijken.

Energiezuinig

Abrahams Hoveniers gebruikt voornamelijk ledverlichting in zijn lichtontwerpen. Deze tuinverlichting gaat niet alleen veel langer mee, maar is ook erg energiezuinig. Het hardnekkige gerucht dat ledlampen alleen koel licht verspreiden, willen wij bij deze graag ontkrachten: de moderne ledverlichting is niet meer te onderscheiden van de ouderwetse gloeilamp.

Ook een lichtplan voor de tuin?

Abrahams Hoveniers helpt u graag met uw lichtplan voor de tuin. Of u nou op zoek bent naar een klassieke uitstraling met krullerige lantaarns of een moderne look met hoekige vormen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te ontdekken.