Clossenborg tuin

Een tuin zonder zorgen

Een volledig onderhoudsvrije tuin creëren gaat helaas niet. Toch kunt u uw tuin zo ontwerpen en inrichten dat u er zo min mogelijk onderhoud aan hebt. Een tuin zonder zorgen. Mensen kunnen om verschillende redenen besluiten een tuin zonder zorgen te creëren. Sommige beschikken niet over groene vingers en zien tuinieren eerder als een uitdaging dan ontspanning, terwijl ouderen het fysiek niet meer kunnen opbrengen om periodiek onderhoud uit te voeren. Genieten van een groene tuin, zonder hier te veel werk aan te hebben? Een tuin zonder veel zorgen biedt dan de ideale uitkomst. U leest in dit blog hoe u een tuin zonder zorgen maakt.

Wat is een tuin zonder zorgen?

Met een tuin zonder zorgen bedoelen we een tuin waar u vrijwel geen omkijken meer naar hebt. Dit houdt echter niet in dat uw tuin er saai of onverzorgd moet zien. Integendeel. Met minimale inspanning uw tuin onderhouden, dat is waar het om draait bij een tuin zonder zorgen. Helaas bestaat dus een onderhoudsvrije tuin niet, maar met onderstaande tips maakt u uw tuinonderhoud een stuk makkelijker:

  • Onderhoudsarme planten: Er bestaan zeker planten welke maar weinig tot geen onderhoud vragen. Enkele
  • Onderhoudsarme planten: Er bestaan zeker planten welke maar weinig tot geen onderhoud vragen. Enkele voorbeelden hiervan zijn bamboe, lavendel of leliegras.
  • Kunstgras: Meer groen in uw tuin? Dan kan kunstgras een goede overweging zijn. Hiermee bespaart u aanzienlijk veel tijd voor het onderhouden van uw gazon. Tegenwoordig zijn kunstgrasmatten haast niet meer te onderscheiden van écht gras.
  • Ornamenten: Ornamenten komen voor in veel verschillende vormen en maten, kleuren en stijlen. Ornamenten zijn meestal goed bestand tegen onkruid, wat minder onderhoud vraagt. Vaak zijn ornamenten stevige materialen zoals ijzer of bijvoorbeeld kiezelstenen.

De werkzaamheden uitbesteden aan een specialist

Een totaal andere manier om een tuin zonder zorgen te creëren is door een specialist, een hovenier, in te schakelen. U hoeft dan echt niks meer zelf te doen aan uw tuinonderhoud. In dat geval adviseren we om periodiek de werkzaamheden uit te besteden. Bijvoorbeeld op vaste momenten in het jaar zoals de seizoenswisselingen en snoeiperiodes. Ga in gesprek met een expert zoals Abrahams Hoveniers en stel gezamenlijk een planning op. Zo weet u zeker dat uw tuin er het hele jaar mooi bijligt. Bovendien zijn hoveniers vaak niet alleen gespecialiseerd in groen, maar kunnen u ook helpen met bestrating en vijvers.

Meer weten?

Bent u benieuwd hoe wij u als hovenier kunnen helpen om een tuin zonder zorgen te creëren? Neem contact met ons op en we vertellen u er graag alles over. Wij kunnen u volledig ontzorgen en helpen uw tuin in optimale conditie te houden middels tuinonderhoud.