Grondbewerking

Wanneer u investeert in een prachtige tuin, wilt u dat deze goed wordt aangelegd. Helaas is niet elke grondsoort startklaar voor een tuinaanleg. Tijdens het begintraject bezuinigt men vaak op goede grondbewerking. Daarnaast is er veel onkunde. Dit kan flink in de papieren lopen. Zonder een gezonde basis missen planten namelijk een cruciale voedingsbodem, met dure herstelwerkzaamheden tot gevolg. Abrahams Hoveniers levert grondbewerking in de tuin op maat, waardoor u verzekert bent van een gezonde tuin of groenvoorziening.

Een gezonde bodem is cruciaal

De structuur van een goede bodem houdt genoeg vocht vast, voert overtollig water af, is zuurstofhoudend en bevat genoeg voedingsstoffen. Wanneer de grond niet voldoet aan deze eisen kan dat drastische gevolgen voor uw tuin hebben. Planten verkleuren, zijn vatbaarder voor ziekten en sterven wellicht af. Dit betekent in het ergste geval dat uw gloednieuwe tuin of groenvoorziening in zijn geheel opnieuw moet worden aangelegd.

Voedingsstoffen

Abrahams Hoveniers levert mestadvies op maat. Met de juiste meststoffen en bodemschimmels wordt het bodemleven gestimuleerd, waardoor de grond rijker en voedzamer wordt. Daarnaast mag een tuin nooit worden opgehoogd met alleen maar gezeefde grond. Deze is structuurloos en creƫert storende lagen.

Daarnaast is het belangrijk om niet van het bemestingsadvies af te wijken. Dit is een aandachtspunt dat vaak vergeten wordt. En wanneer er niet de juiste tijdspanne zit tussen de kalkstrooibeurt en de bemesting, werken de stoffen elkaar tegen. Abrahams Hoveniers heeft de juiste kennis en kunde in huis op het gebied van grondbewerking in de tuin. Zo wordt deze gezond en blijft de tuin ongeschonden.

Waterafvoer

In vettere of nattere grondgebieden is het cruciaal om de waterhuishouding op orde te hebben. Wanneer de waterhuishouding niet adequaat is aangelegd, de juiste planten niet op de geschikte plaats zijn geplant of de grond in natte omstandigheden wordt bewerkt, blijft het water tussen de planten staan waardoor er verrotting optreedt. Verrotte planten zijn niet meer te redden en moeten de grond uit. En als de rot zich verspreidt over meerdere planten, wordt dit een dure klus.

Drainage

In sommige situaties is het nodig om drainage aan te leggen. Zonder de juiste drainage gaat de beplanting minder lang mee en zijn deze eerder vatbaar voor ziektes. De afwatering moet op de juiste manier zijn aangelegd zodat deze zowel waterdoorlatend als watervasthoudend is. Doordat het gebiedseigen water wordt vastgehouden, wordt verdroging tegengegaan. Laat deze klus uitvoeren door een professional. Bij Abrahams Hoveniers bent u verzekerd van een solide waterafvoer in uw tuin of groenvoorziening.

Grondbewerking in de tuin is de juiste fundering

Verricht aan het begin van het project de juiste grondwerkzaamheden om problemen na oplevering te voorkomen. Abrahams Hoveniers levert een compleet maatwerkpakket af, van grondbewerking in de tuin tot vijveraanleg of bestrating. Hierdoor bent u verzekerd van een tuin die tot in de puntjes is verzorgd, ook in de delen die u niet ziet.