Natuurlijke vijver

Het hele jaar genieten met een natuurlijke zwemvijver

De kikkers kwaken in koor vanuit het riet, de prachtige waterplanten staan vol in bloei en kleurrijke libellen scheren over het water. Een zwemvijver combineert het beste uit twee werelden: zwemgemak en een ongerepte natuurlijke omgeving. Waar traditionele zwembaden alleen in de zomer een uitkomst bieden, kunt u met een natuurbad het hele jaar door genieten van de buitenbeleving in de tuin.

Een rustieke waterpartij

Doordat het bassin naadloos integreert met uw tuin, valt het niet teveel op. Het lijkt net alsof het er altijd al heeft gelegen. Aan de kanten is plaats voor verschillende soorten flaura en fauna of een kabbelend beekje. Deze elementen maken het buitenbad ook in de winter een lust voor het oog. Na een tijdje zijn de planten aan de zijkanten dicht begroeid, zodat dat de randen van het bad op natuurlijke borders lijken. Als u in dit buitenbad zwemt zou u bijna denken dat u in de vrije natuur bent, in plaats van in uw eigen achtertuin.

Puur natuur

Vergelijk het water in een natuurlijk zwembad met helder bergwater. Door verschillende soorten biologische filtersystemen is het net zo kraakhelder als in een zwembad. Het water is niet alleen mild voor de huid, maar ook voor de natuur. Doordat je geen gebruik hoeft te maken van schadelijke middelen zoals chloor en andere chemicaliën heeft u een kleinere ecologische voetprint. En nooit meer last van rode ogen.

Een zwemvijver vergt minimaal onderhoud

Voor een zwemvijver maken we gebruik van al het goede dat de natuur ons te bieden heeft. Het onderhoud dat moet worden uitgevoerd is dan ook minimaal: af en toe wat dode takken weghalen of bladeren uit het water plukken volstaat. Heb je er geen problemen mee om te zwemmen tussen de vissen? Een natuurlijk bassin is een uitstekende plek voor verschillende soorten vissen. Neem bijvoorbeeld de Goudwinde. Deze vis zuivert het water en rekent af met muggenlarven of watervlooien.Kunt u niet wachten om een duik te nemen in uw eigen zwemvijver? Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.