Eigentijdse tuin met moderne beplanting - Water schuin

Het ideale lijnenspel met een tuinontwerp van Abrahams Hoveniers

Een mooi aangelegde tuin bestaat uit de juiste basisvormen. Hierdoor ontstaan er grenslijnen, bijvoorbeeld tussen het gazon en de vijver. Een strak lijnenspel met materialen als beton en zink geeft een tuin en moderne look. Voorbeelden van tuinontwerpen met een klassieke vormgeving bevatten zichtlijnen die ontstaan door bijvoorbeeld beplanting. Ontdek de verschillende tuinontwerp voorbeelden met hun eigen lijnenspel.

De juiste vorm maakt uw tuin uniek

Elke vorm geeft een andere uitstraling aan uw tuin. Zo zorgen natuurlijke vormen voor een speelse uitstraling en geven geometrische vormen een vaste structuur. Het is dus van groot belang dat u de juiste vormen in uw tuin laat aanleggen. Dat kan een lastige keuze zijn, aangezien er flink wat basisvormen bestaan. Wij zetten wat soorten tuinen voor u op een rijtje.

Natuurlijke gevormde tuin

Ronde figuren geven uw tuin een ruimtelijk, speels en open effect. Het zijn vormen die ook in de vrije natuur voorkomen. Tuinen met ronde vormen lijken natuurlijk te zijn ontstaan. Zwemvijvers zijn een uitstekend voorbeeld van dit soort tuinontwerpen. Door de cirkelvormige lijnen blijven de hoeken van uw tuin bovendien vrij en ze laten ruimte voor beplanting of borders. Zo ontstaan er geen loze hoekjes en krijgt ook die bijzondere bloempot een mooie plek in de tuin.

Klassieke vormen

Klassieke vormen worden al eeuwen gebruikt in vele tuinontwerpen, zoals in Middeleeuwse kruidentuinen. In deze traditionele ontwerpen is er sprake van een duidelijke vlakverdeling. Scheidingslijnen worden gecreëerd door diagonale lijnen te combineren met zachte elementen zoals een boom of een meubel. Traditionele lijnenspellen geven een strak tuinontwerp een frivole touch. Bovendien geven klassieke zichtlijnen uw tuin optisch meer ruimte, doordat ze een breed effect geven.

Moderne tuinontwerp voorbeelden

Moderne tuinen worden gekenmerkt door het gebruik van geometrische, strakke vormen. De duidelijke scheidingslijnen zorgen voor rust en statigheid in een tuin. Vaak wordt er gekozen voor grote grafische vlakken van dezelfde beplanting. Bijv. een grote border met dezelfde siergrassen of lavendel. Dit creëert rust, ruimte en eenheid.

U ziet door de lijnen de vorm niet meer?

Elke tuin vraagt om een unieke vorm. Bij Abrahams Hoveniers weten wij alles over het juiste vormen- en lijnenspel. Laat u verrassen en inspireren door onze tuinontwerp voorbeelden en kies samen met ons de geschikte vorm voor uw droomtuin.

Wellicht heeft u door deze tuinontwerp voorbeelden een fantastisch idee in uw gedachte. Bekijk de mogelijkheden en neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend advies over het lijnenspel in uw tuin!