zwemvijver-stadstuin

In de winterperiode meer vogels in uw tuin

Een tuin is pas een echte tuin als er verschillende levensvormen te aanschouwen zijn. De beplanting zorgt ervoor dat de insecten iets in uw tuin te zoeken hebben in de warme maanden van het jaar, maar in de winterperiode laten deze zich niet of nauwelijks zien. Wat vogels betreft is het een heel ander verhaal. Juist in de winterperiode is het eten schaars en in het geval van vorst kan het voor de meeste vogels een helse klus worden om eten te vinden. Door uw tuin vogelvriendelijk in te richten en de vogels een reden te geven om bij uw tuin op bezoek te komen, kunt u ook in de winterperiode genieten van meer vogels en dus meer leven in uw tuin. Benieuwd hoe u dit voor elkaar kunt krijgen? Wij hebben enkele handige tips!

Is uw tuin wel vogelvriendelijk?

Een vogel zal uw tuin alleen bezoeken als deze zich welkom voelt. Het is misschien overbodig om te zeggen, maar een vogelverschrikker gaat u niet bepaald helpen in een poging om meer vogels in uw tuin te krijgen. Vogels houden van groen, van een beschutte rustplek en als het even kan van een beetje warmte. Er zijn veel verschillende vogels en iedere soort heeft weer een eigen lijstje aan voorkeuren, maar voor iedere vogelsoort geldt dat een groene tuin altijd extra punten scoort. Een volle haag, een hoge boom of een wintergroene struik zijn bij uitstek geschikt om allerhande vogels in uw tuin te ontvangen.

Vogels naar uw tuin lokken in de winterperiode

Een vogelvriendelijke tuin is een eerste stap naar een levendige tuin, maar de tweede stap is minstens zo belangrijk. De vogels voelen zich nu welkom, maar valt er ook wat te halen in uw tuin? In de winterperiode is het vinden van eten toch een prioriteit van de vogels, dus hang een paar vogelsnacks aan de takken van de boom of heester en als het kan, doet een vogelnestje met wat voedsel erin het ook goed. In de winter verliezen sommige vogels ’s nachts wel tot een tiende van hun lichaamsgewicht, omdat het veel energie kost om hun lijfjes warm te houden in de koude buitentemperatuur. De vraag naar voedsel is in de ochtend het grootst, dus zorg ervoor dat de voorraden ’s ochtends aangevuld zijn.

Uw tuin in topconditie brengen

Vogeltjes in uw tuin zijn natuurlijk erg leuk, maar u kunt er pas echt van genieten als uw hele tuin in topconditie is. Abrahams Hoveniers kan u hierbij helpen door noodzakelijk onderhoud uit te voeren. Uw tuin ontwerpen en aanleggen kunt u overigens ook aan ons overlaten. Natuurlijk houden we dan ook rekening met uw wensen om een vogelparadijs van uw tuin te maken. We horen graag van u!