Speeltuin met kind

Inspiratie voor een kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijkheid en een sfeervolle tuin gaan goed samen. Denk aan subtiele afwerking van speeltoestellen, zodat ze niet veranderen in ongewenste blikvangers. Kale plekken op het gazon zijn verleden tijd wanneer met kunstgras. In dit blog leest u hoe Abrahams Hoveniers een kindvriendelijke tuin voor u realiseert waaraan niet alleen de kinderen, maar ook u plezier beleeft.

Speeltoestellen, trampolines en zandbakken

Voor jongere kinderen biedt een glijbaan of een zandbak oneindig veel speelplezier. Oudere kinderen kunnen al hun creativiteit en energie kwijt op een trampoline. Voor ieders veiligheid is het een goed idee om speeltoestellen op een overzichtsplek te plaatsen. Op deze manier kunt u altijd een blik werpen op de spelende kids.

We zorgen dat speeltoestellen mooi passen in het ontwerp van de tuin. Prioriteit is een sfeervolle tuin en een lomp speeltoestel mag daarin niet de aandacht opeisen. Daarom graven we de trampoline netjes in, zodat deze mooi opgaat in uw gazon. Daarnaast zijn er ook creatievere manieren om een speeltoestel te maken. Hang bijvoorbeeld een schommel of hangmat aan de pergola.

Kunstgras voor plekken waar kinderen intensief spelen

Kale plekken in het gras na een flinke pot voetbal zijn verleden tijd. Nooit meer verdord gras om een trampoline heen. Als u kiest voor kunstgras blijven de spijkerbroeken van uw kinderen vlekvrij na een flinke speelsessie. Bovendien hoeft u maar één keer per jaar om te kijken naar de mat. Door de grote ontwikkeling van de afgelopen jaren is kunstgras nauwelijks van gewoon gras te onderscheiden. Zo geniet u jaarrond van een groene tuin.

“Wij kijken bij een ontwerp altijd naar uw wensen en zorgen dat de balans in uw tuin behouden blijft.” – Harm van Overbeek, Abrahams Hoveniers.

De juiste planten in uw tuin

Kinderen vinden het heel leuk om bepaalde planten of kruiden te zien groeien. U kunt ruimte maken voor verschillende kruidenplanten in uw achtertuin. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, munt of basilicum. Naast plezier voor de kinderen geven de planten kleur en body aan uw tuin. Bovendien ruikt lavendel ook nog eens lekker en is basilicum heerlijk in de pasta.

Wij hebben ook de kennis in huis om u te adviseren over planten die u beter niet kunt plaatsen in een kindvriendelijke tuin. Onze medewerkers geven graag advies over de diverse plantensoorten.

Voorzie uw (zwem)vijver van veiligheidsroosters

Heeft u een vijver én kinderen die op ontdekkingsreis gaan? Om gevaarlijke situaties voor te zijn, kunt u de vijver voorzien van roosters. Deze plaatsen wij net onder de waterspiegel, zodat u zicht blijft houden op vissen en planten. Het rooster neemt de kleur aan van de omgeving, zodat het nagenoeg niet opvalt. Mochten kinderen onverhoopt struikelen, vangt het rooster ze op en is er geen verdrinkingsgevaar.

Kindvriendelijke tuin: Omheining voor veiligheid in uw tuin

Kinderen zoeken graag de uithoeken van een tuin op. Om ervoor te zorgen dat ze niet weglopen, biedt hekwerk een uitkomst. Wij houden bij het ontwerp altijd rekening met passende tuinafscheiding, waardoor de sfeer behouden blijft. Denk hierbij aan houten afrastering of landelijk hekwerk. De omheining garandeert veiligheid en past bij de sfeer van uw tuin. Zo kunt u de kinderen onbezorgd hun gang laten gaan en houdt u tijd over om te ontspannen.

Voor vrijblijvend advies over een sfeervolle, kindvriendelijke tuin bent u van harte welkom. De koffie staat klaar.
Neem contact met ons op.