boom met kerstlampjes er in

Kerstsfeer in uw tuin

Rond de feestdagen doet iedereen zijn best om een kerstsfeer in huis te creëren. Heel leuk natuurlijk, maar voor het echte kerstgevoel mag u de tuin zeker niet vergeten. Een aangeklede kersttuin maakt uw huis echt helemaal klaar voor de feestdagen. Maar hoe doet u dat; een kerstsfeer in uw tuin creëren? Een kerstboom in de voor- of achtertuin zetten? Dat is niet iets wat u even snel doet. Er zijn veel eenvoudigere manieren om de kerstsfeer in uw tuin te brengen. En met een beetje geluk is uw tuin stiekem al een kersttuin zonder dat u het zelf doorhad.

Breng kerstsfeer in de tuin met verlichting

Verlichting zorgt voor sfeer. Met kerstverlichting zorgt u zelfs voor extra sfeer. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt, maar enkele subtiele lichtbronnen maken al een wereld van verschil. Zet bijvoorbeeld een paar kaarsen op tafel en op lege plekjes in de tuin of langs het looppad. Niet in de open lucht natuurlijk, maak gebruik van een fraaie kaarshouder om de kaars te beschermen tegen de weerselementen.

Versier de rest van de tuin met kerstverlichting dat geschikt is voor buiten. Denk aan een lichtslang langs een regenpijp, ijspegelverlichting aan de dakgoot en kleine lichtjes in de bomen. Heeft u een naaldboom in de tuin staan? Dan is het creëren van een kerstsfeer in uw tuin zelfs nog makkelijker. Kleed de boom aan met boomverlichting en u heeft uw eigen kerstboom in de tuin staan.

Andere versieringen

Naast verlichting zijn er ook veel andere versieringen die uw tuin net wat meer kerstsfeer kunnen geven. Een mooie kerstkrans aan de deur kan altijd. Plaats eventueel nog twee kleine kerstbomen naast de voordeur en kleed deze naar wens aan. Kerstfiguren met ingebouwde verlichting doen het vaak ook goed, maar let er dan wel op dat de kleuren van het licht matchen met de rest van de verlichting voor het beste resultaat. Valt er ook een pak sneeuw? Grijp dan uw kans om een sneeuwpop te maken als kers op de taart. Er is niets dat meer kerstsfeer aan uw tuin kan geven.

Zorg dat uw tuin in topconditie is

Om van uw tuin een echte kersttuin te maken, is het wel zo fijn als deze in topconditie is wanneer de winter begint. Geen tijd om uw tuin zelf te onderhouden? Geen zorgen, de hoveniers van Abrahams Hoveniers komen graag langs om uw tuin winterklaar te maken.