De kosten van een sedumdak

De kosten van een sedumdak hangen uiteraard af van uw wensen, maar houd tussen de 70 en 80 euro per vierkante meter aan als richtprijs. Dat is inclusief installatie, vanaf 20 vierkante meter. Het kostenplaatje varieert afhankelijk van uw wensen, afmetingen en de moeilijkheidsgraad van het leggen. Als u een groot dak hebt (vanaf 100 vierkante meter) dat goed bereikbaar is, zal de prijs bijvoorbeeld lager uitvallen. Abrahams Hoveniers komt graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden van uw dak te verkennen.

Lichtgewicht groendak

Welk type sedummat geschikt is voor uw dak hangt af van verschillende factoren. Voor platte daken met een hellingshoek van 0 tot 15 graden gebruiken wij een lichtgewicht sedumdak. Het verzadigd gewicht van dit pakket komt uit tussen de 45 en 55 kilo per vierkante meter.

Zwaargewicht sedumdak

Als u het groendak wilt gebruiken als waterberging, heeft u een zwaarder pakket nodig. Reken op 80 tot 85 kilo verzadigd gewicht per vierkante meter. Een zwaargewicht sedumdak kan niet op elk dak. Bij twijfel vragen wij dit aan de hand van een bouwtekening na bij een constructeur.

Welke kosten kan ik verwachten?

Het is onmogelijk om te zeggen wat de precieze kosten zijn zonder dat we zijn komen kijken. Daarom komen we graag langs om de staat van het dak te controleren en de mogelijkheden toe te lichten. Als het dak op leeftijd is, is het daarnaast raadzaam om op voorhand de dakbedekking te laten inspecteren door een installatiebedrijf.