Kunstgras laten leggen

Niet elke ondergrond is geschikt voor gras. Bij vocht, intensief gebruikte speeltuintjes of te veel schaduw blijft er van uw groene grasmat niet veel over. Abrahams Hoveniers daarom in om kunstgras te laten leggen. U kijkt voortaan elke dag naar een groene gazon zonder mos of kale plekken. Ook onderhoud kunt u grotendeels achterwege laten. Geniet jarenlang van een prachtige grasmat die wij in enkele dagen leggen.

Kunstgras aanleggen in zeven stappen

Inmeten
De grond afgraven
Eventuele kantopsluiting plaatsen
Korrelmix aanbrengen
Het kunstgras leggen
Naden verlijmen
De grasmat instrooien met kwartszand

Waarom kunstgras laten leggen?

Die mat uitrollen kan iedereen, maar een mooi resultaat valt of staat met de juiste voorbereiding. Abrahams Hoveniers komt graag vrijblijvend bij u langs om de tuin in te meten en de mogelijkheden te bekijken. We weten zo precies waar eventuele naden lopen en letten erop dat we zo min mogelijk restmateriaal overhouden. Dat scheelt in de kosten.

“Met het inmeten kijken we meteen of uw tuin goed bereikbaar is met een kraan en of we een afvalcontainer moeten plaatsen. Zo komen we tijdens de aanleg niet voor verrassingen te staan.”

Jasper Klessens, werkvoorbereider

Let op de ondergrond van kunstgras

Kunstgras laten leggen kan op praktisch elke ondergrond, maar deze moet wel eerst voorbereid worden. Abrahams Hoveniers creëert een stabiele ondergrond door korrelmix aan te brengen. Dit vormt een stabiele, waterdoorlatende ondergrond. Dit geeft oneffenheden en verzakkingen geen kans en zorgt dat er geen poelen water blijven staan op uw kunstgras.

“Abrahams Hoveniers zorgt altijd dat het kunstgras omsloten wordt door een muur, bestrating of opsluitband. Dit voorkomt verzakkingen nadat de grasmat gelegd is. Door het gras daarna nog in te strooien met zand, blijft het op zijn plek bij een windvlaag.”

Jaspers Klessens, werkvoorbereider

Naden plakken

De rolbreedte van een kunstgrasmat is 4 meter. Als uw tuin groter is, moet het kunstgras worden samengevoegd. Abrahams Hoveniers weet precies de matten zo te verlijmen dat de naden nauwelijks zichtbaar zijn. Na het leggen brengen we bovendien ook nog een laag kwartszand aan. Dit maakt de grasmat stabieler en minder windgevoelig. Het zand laat de grasvezel er bovendien natuurlijker uitzien, omdat voetafdrukken niet langer blijven staan.

Kunstgras laten aanleggen door Abrahams Hoveniers

Abrahams Hoveniers maakt van kunstgras leggen een koud kunstje. Met gedegen voorbereiding zijn wij op alles voorbereid en bieden we het volledige plaatje aan. Dus zowel het afgraven en afvoeren van de oude grasmat tot en met het invegen van het kunstgras.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!