Het onderhoud van kunstgras

Sinds u een kunstgrasmat heeft laten aanleggen, staat de grasmaaier op Marktplaats. Maar vergis u niet: ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Met het juiste onderhoud kan uw grasmat jaren meegaan en voorkomt u kaalloop. Abrahams Hoveniers geeft tips.

Schep het blad uit uw tuin

Het onderhoud van uw kunstgras beperkt zich voornamelijk tot één klusje: blad ruimen in het najaar. Het liefst zo snel mogelijk, maar zorg in elk geval dat het niet vergaat. Het resultaat is dan namelijk dat er een organische laag in uw gazon nestelt en u alsnog last heeft van onkruid en mos in uw grasmat. Hoe zuiverder u de mat houdt, hoe minder gevoelig deze is voor dit soort zaken.

Onderhoud na het leggen van kunstgras

Kunstgras ligt op een bepaalde manier op de rol. Als het net is gelegd, kan het zijn dat de grassprieten nog een kant op wijzen. Abrahams Hoveniers raadt daarom aan om in het begin een aantal keer met een harde bezem tegen de vezel in de borstelen. Zo staan de grassprieten snel mooi rechtop. Herhaal dit twee keer per jaar voor het beste resultaat.

Ontlasting van huisdieren verwijderen

Als uw huisdieren uitwerpselen achterlaten op de grasmat, doet u er het beste aan deze zo snel mogelijk te verwijderen. Om onaangename geuren tegen te gaan raden wij aan de mat met een tuinslang en eventueel een sopje schoon te spoelen. Abrahams Hoveniers werkt met de grasmatten van Home Grass. Dit kunstgras is van hoge kwaliteit en u hoeft dan ook niet bang te zijn voor verkleuringen.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!