Bomen snoeien

Laat uw bomen snoeien door Wout: de specialist van Abrahams Hoveniers

Bomen snoeien is knap staaltje werk dat lang niet voor iedereen is weggelegd. Het afzagen van kleine takken valt nog wel in het vakgebied van de gemiddelde tuinliefhebber, maar het kappen van een grote boom brengt grote risico’s met zich mee. Zo kan de tak verkeerd neervallen en de omgeving beschadigen. De ervaren Wout Abrahams rondde al diverse trainingen en opleidingen af op het gebied van bomen snoeien. Onlangs verbreedde hij zijn kennis met een vierdaagse klimcursus.

Wanneer bomen niet op tijd worden gesnoeid, kunnen dode takken naar beneden vallen. Daarnaast krijgen nieuwe takken een grotere kans om te groeien wanneer zij meer ruimte hebben. Wanneer de boom niet op de juiste manier wordt gesnoeid, kan de takkrans beschadigen. Hierdoor wordt het genezingsproces van de snoeiwond verhinderd. En wanneer de tak juist te lang wordt afgezaagd, kan de knoest niet aangroeien, waardoor ziektes de boom in kunnen sluipen. Laat uw boom dus door de vakman snoeien.

Wout klimt in het hout

Toen Abrahams Hoveniers op zoek moest naar de meest geschikte medewerker voor de klimcursus, werd de keuze voor Wout al snel gemaakt. Buiten dat hij eerder al verscheidende cursussen afrondde, heeft hij ook al enkele jaren praktijkervaring in het snoeien van bomen. “Al mijn hele leven lang klim ik graag in bomen. Het geeft een enorme kick wanneer je het hoogste punt hebt bereikt. Bomen snoeien is echt een vak apart. De cursus leerde mij weer nieuwe kneepjes van het vak”, legt Wout uit.

Professioneel de tak naar beneden halen

Niet elke boom is makkelijk te rooien. De kans is namelijk groot dat een tak verkeerd valt, waardoor deze op bijvoorbeeld een schutting of dak terecht komt. Wout beschikt inmiddels over de kennis om alle takken veilig te snoeien en naar beneden te halen. Wout: “Een afvanglijn vangt de tak die ik eraf zaag op. Een collega beneden houdt de lijn op spanning, en haalt vervolgens de tak rustig naar beneden. Zo voorkomen we lelijke ongelukken.”

Blokkeren de takken van uw boom het zonlicht of hangen deze in de weg? Bomen snoeien doet Abrahams Hoveniers adequaat en risicoloos. Neem contact met ons op.

Weinig takken vormen een probleem

Tijdens de cursus leerde Wout om bomen zo efficiënt mogelijk te snoeien. “Ik maak nu snel hoogtemeters en werk vakkundig naar het eindpunt toe. Er zijn twee typen bomen: dicht vertakte bomen en open bomen. De laatste soort is lastiger te betreden omdat je weinig punten hebt waar je jezelf aan op kan trekken. Tijdens de cursus heb ik in beide soorten leren klimmen, waardoor geen enkele boom nog een probleem vormt.”

“Door het bevestigen van een vanglijn wordt elke tak vakkundig opgevangen en rustig naar beneden gebracht. Onverwachte schade aan voorwerpen onder de boom is hierdoor verleden tijd.” – Wout Abrahams

De gemiddelde mens blijft op de grond

Wat Wout vooral heeft ontdekt? “Wanneer je beneden staat, ziet het er altijd veel makkelijker uit dan het daadwerkelijk is. Jezelf optrekken is lichamelijk heel zwaar. Ik ben erg trots op het feit dat ik nu over deze expertise beschik. Het voelt bijzonder dat ik iets doe wat de gemiddelde mens niet durft.”

Laat vakkundig uw bomen snoeien door Wout Abrahams. Zo weet u zeker dat alleen uw boom onder handen wordt genomen. Neem contact op met onze hoveniers.