Levendige tuin

Een levendige tuin is, zoals de naam al doet vermoeden, een tuin vol leven. Door middel van verschillende soorten planten en dieren wordt jouw tuin omgetoverd tot een gezonde en dynamische omgeving. In de meeste gevallen verandert de omgeving vaak door het komen en gaan van seizoensgebonden planten en bloemen. Door aanwezigheid van schaduw en aangename geuren en kleuren, is een levendige tuin tevens een plek waar mensen graag vertoeven.

Waarom een levendige tuin creëren

Er zijn een aantal redenen waarom het aanleggen van een levendige tuin een goed idee is. Voor onze mentale en fysieke gezondheid is het goed om in de natuur te zijn. Het kan helpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren. Daarnaast bevorder je biodiversiteit, dat noodzakelijk is voor een gezonde en evenwichtige omgeving. Het kan daarnaast ook bijdragen aan een beter milieu doordat u met het creëren van een levendige tuin bijdraagt aan zuurstofproductie, CO2 uitstoot vermindert en bestuivers zoals bijen en vlinders aantrekt. Het is een plek waar mensen samenkomen, plezier hebben en genieten van de natuur.
De onderstaande projecten realiseerden wij eerder voor klanten
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

De noodzaak voor het aanleggen van een levendige tuin

Kwesties zoals klimaatverandering, hogere temperaturen, wateroverlast en grote hoeveelheden uitstoot van giftige en schadelijke stoffen hebben effect op de gezondheid van mens en dier. Meer aandacht besteden aan het groen om ons heen helpt dit verbeteren. Tevens is het aanleggen van meer natuur goed voor het milieu: bomen, planten en bloemen zuiveren namelijk de lucht en regenwater heeft meer ruimte om weg te lopen.

Draag jouw steentje bij

Een levendige tuin creëren is voor iedereen mogelijk. Elke stap in de groene richting, hoe klein die ook is, is een investering in de toekomst. Alle handelingen die we uiteindelijk samen doen zorgen voor een grote verandering: een juiste balans tussen mens en natuur.

Laat het aanleggen door Abrahams Hoveniers

Heeft u de wens om uw tuin levendiger te maken en heeft u daar de spreekwoordelijke groene vingers voor? Dan kunt u ervoor kiezen om zelfstandig aan de slag te gaan. Wilt u dit echter professioneel en vakkundig laten uitvoeren? Schakel dan Jan Abrahams in. Wij helpen u bij het ontwerpen van de tuin en adviseren u over de juiste beplanting, de tuinindeling en kleurverdeling. Daarbij verwerken wij al uw wensen en ideeën, zodat uw tuin persoonlijk blijft. Als u vervolgens akkoord gaat met ons voorstel, zetten wij alle puntjes op de ‘i’. Zo bent u verzekerd van nauwkeurigheid en precisie.

Wij helpen u graag

Kunnen wij iets voor u betekenen? Dan horen wij dat graag van u. Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of vraag een offerte bij ons aan. Wij helpen u dan graag verder door middel van een intakegesprek. In dit gesprek bespreken wij samen met u uw wensen, eisen en ideeën en de mogelijkheden die daarop aansluiten passend bij uw tuin. Bij ons kunt u rekenen op eerlijk en transparant advies. Op die manier bieden wij al onze klanten de best mogelijke service.