Mediterrane tuin

Een mediterrane tuin is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Deze tuinstijl is perfect voor het klimaat in Nederland, omdat de temperaturen steeds warmer worden.  Abrahams Hoveniers kan uw droomtuin niet alleen ontwerpen, maar ook aanleggen en onderhouden.

Een mediterrane tuin is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook vele praktische voordelen. Deze tuinstijl is droogtebestendig, waardoor u minder tijd hoeft te besteden aan het besproeien van uw planten. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over ongedierte, want deze tuinstijl is uiterst bestendig tegen allerlei plagen en ongedierte.

mediterrane tuin

Het ontwerpen van een mediterrane tuin

Een mediterrane tuin is een tuinstijl die is geïnspireerd door de typische tuinen van het Middellandse-Zeegebied. Deze tuinen zijn vaak oases van rust en schoonheid en je kunt er een aantal prachtige ontwerpen voor maken.

Wanneer je begint met het ontwerpen van je mediterrane tuin, is het belangrijk om te bedenken welke soort sfeer je wilt creëren. Wil je bijvoorbeeld een romantische sfeer creëren of liever iets meer rustgevend? Bedenk ook of je liever een formele of informele sfeer in je tuin wilt. Abrahams Hoveniers kan u ondersteunen in het hele proces, van design tot realisatie!

Soorten planten en bomen

Vervolgens moet je beslissen welke soort planten en bloemen u in uw tuin wilt gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten planten die geschikt zijn voor mediterrane tuinen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lavendel, geraniums, rozen, bougainvillea’s of citrusbomen.

Als laatste moet u natuurlijk ook nog bedenken hoe u de verschillende elementen in uw tuin gaat arrangeren. Probeer verschillende patronen met plantenpotten uit totdat u iets vindt wat precies past bij de sfeer die u in uw tuin wilt creëren. Vergeet ook niet om rekening te houden met de windrichting als u besluit hoe u alles neerzet; dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de geur van de bloemen niet door de wind wordt weggeblazen!

Naast de mediterrane tuinstijl zijn er nog andere stijlen die geschikt zijn voor het klimaat in Nederland. Deze stijlen zijn ook droogtebestendig en vereisen minder onderhoud dan traditionele tuinen. Abrahams Hoveniers kan u adviseren over welke stijl het beste bij u past.

Het onderhoud

Een mediterrane tuin is een plek waar u kunt ontspannen en genieten van de prachtige natuur. Het is een unieke tuin die vol staat met kleurrijke bloemen en planten. Voel uzelf meteen thuis!

Om ervoor te zorgen dat uw mediterrane tuin mooi blijft, moet u de tuin goed onderhouden. Hieronder geven we u wat tips:

  1. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat. Dit kunt u doen door compost of meststoffen toe te voegen.
  2. Geef de planten regelmatig water, zodat ze niet uitdrogen. In de zomermaanden is het belangrijk om de planten die minder droogtebestendig zijn dagelijks water te geven.
  3. Snoei de planten regelmatig, zodat ze mooi in model blijven en niet te wild groeien.
  4. Bescherm de planten in de wintermaanden, zodat ze niet bevriezen of beschadigen door vorst. Zorg ervoor dat u ze warm houdt met fleece of andere materialen.
  5. Haal onkruid weg zodra u het ziet, zodat het niet kan verspreiden en de mooie bloemen bederft.

Natuurlijk kan Abrahams Hoveniers u hier ook in bijstaan. Wij doen tuinonderhoud, zowel van tuinen die we zelf aangelegd hebben of van al bestaande tuinen.


Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Het wordt steeds droger in Nederland, dus een droogtebestendige tuin is niet alleen handig voor u. Het helpt ook om het waterverbruik in het algemeen te verminderen. Bij Abrahams Hoveniers vinden wij uw genot het belangrijkst, maar het mag nooit ten koste gaan van een gezonde natuur en omgeving! Neem contact met ons op via het contactformulier.


telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!