Vaste beplanting

Met vaste beplanting krijgt uw tuin kleur en vorm. Vaste planten bloeien in het voorjaar en blijven ook zomers doorbloeien tot prachtige volle planten. In het najaar sterven ze weer af om de winter onder de grond door te brengen. De ontwerpers van Abrahams Hoveniers werken veel met vaste beplanting om tuinen vorm te geven. Vaste planten zijn namelijk perfect als opvulling van de borders. Wij verzorgen uw nieuwe tuin, van ontwerp tot aanleg. Ook het onderhoud van de vaste beplanting is bij ons in goede handen. Benieuwd hoe vaste planten in uw tuin verwerkt kunnen worden? Onze tuinontwerper komt vrijblijvend op bezoek om kennis te maken en de mogelijkheden met u te bespreken.

Verschillende vormen van vaste beplanting in uw tuin

Vaste beplanting is een verzamelnaam voor winterharde planten die in het voorjaar en de zomer tot prachtige creaties uitbloeien. De plant loopt ieder jaar opnieuw uit met nieuwe stengels en bladeren. Vaste planten zijn er overigens in alle soorten en maten. De laagste vaste planten worden maximaal 30 centimeter hoog, maar u kunt ook kiezen voor de hogere varianten die ruim twee meter hoog worden. Onze ontwerpers nemen graag de tijd om samen met u naar de beste invulling voor uw tuin te kijken. Welke kleuren passen goed bij u en de omgeving? Welke delen van de tuin moeten open blijven en welke juist niet? Door de juiste vragen te stellen komen we veel te weten over uw wensen, zelfs wanneer u zelf nog niet precies weet wat u wilt.
De onderstaande projecten realiseerden wij eerder voor klanten
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

Winterharde border planten

Een groot voordeel van vaste beplanting is dat u na een gemiddelde winter weer van uw kleurrijke border kunt genieten. De winterharde border planten gaan ondergronds, waar ze beschermd zijn tegen de vorst, om vervolgens weer sterk terug te komen in de lente. Zo heeft u jarenlang plezier van uw vaste beplanting en bent u dus niet ieder jaar bezig met het vervangen van afgestorven planten. Bij Abrahams Hoveniers leggen we de focus op onderhoudsvriendelijke tuinen, deze winterharde border planten sluiten daar perfect op aan.

Vaste planten in uw border door Abrahams Hoveniers

Bij het ontwerpen van uw tuin is het vinden van een ideale mix van vaste beplanting de grootste uitdaging. Door vaste planten te combineren met wintergroene planten zorgen we ervoor dat uw tuin ook in de winter enige kleur behoudt. In de lente en zomer trekken de vaste planten in de border dan de aandacht. Deze mix zorgt ook voor een volle border, wat uw tuin veel sfeer geeft. Bij het kiezen van de vaste beplanting voor uw border houden we uiteraard rekening met de zon. Niet alle vaste planten kunnen goed overweg met overmatig zonlicht, waar andere planten juist goed gedijen in zonnige omstandigheden.

Vaste planten border in de zon

Het zonnige gedeelte in de tuin valt altijd het meeste op. Gelukkig zijn er een aantal zeer fraaie vaste planten voor de border in de zon. Geschikte planten voor in de zon zijn bijvoorbeeld het duizendblad (Achillea), kattenkruid (Nepeta) en de bekende margriet (Leucanthemum). We gaan samen met u op zoek naar een fraaie combinatie van vaste planten voor uw border in de zon.

Vaste planten border in de halfschaduw

Planten in de halfschaduw krijgen maximaal vier uur aan volle zon per dag. De rest van de dag geven deze planten een voorkeur aan een lichte schaduw. Ideale vaste planten voor een border in de halfschaduw zijn de Camelia (Camelia japonica), boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) en de tuinvaren (Dryopteris). Samen met onze ontwerper kiest u uw favoriete vaste planten voor de border in de halfschaduw.

Vaste planten border in de schaduw

Valt een deel van uw tuin in de schaduw en krijgen de planten hier maximaal twee uur zon per dag? Dan raden we vaste planten met een voorkeur voor volle schaduw aan. Er zijn verschillende vaste planten die goed gedijen in borders in de schaduw. Enkele daarvan zijn de monnikskap (Aconitum), longkruid (Pulmonaria) en verschillende soorten siergrassen. Het voordeel van deze siergrassen is dat ze ook nog eens wintergroen zijn. In combinatie met meer kleurrijke vaste planten in de border in de schaduw bent u verzekerd van een volle tuin, het hele jaar door.

Heldere lijnen, originaliteit en krachtig in eenvoud

Abrahams Hoveniers staat voor heldere lijnen, krachtige eenvoud en originaliteit in de tuin. Met vaste beplanting in de border geven we uw tuin vorm en kleur. De eenvoud van een gevulde border maakt het een fraaie aanvulling van uw tuin. De vaste beplanting trekt genoeg aandacht om op te vallen, maar is ook niet overheersend ten opzichte van de rest van het tuinontwerp. Onze ontwerpers maken graag gebruik van vaste beplanting als uitgangspunt in de tuin. Uiteraard gaan we met u in gesprek om meer te weten te komen over uw wensen en de wensen van uw huisgenoten.

Wanneer mogen we in uw tuin aan de slag?

Kiest u ook voor een volle border in de tuin met vaste beplanting? Laat de hoveniers van Abrahams Hoveniers een creatieve blik op uw tuin werpen om tot een fantastisch ontwerp te komen waar u nog veel jaren van gaat genieten. Dankzij onze focus op onderhoudsvriendelijke oplossingen bent u weinig tijd kwijt aan het verzorgen van uw vaste beplanting. Voor het noodzakelijke onderhoud kunt u ons uiteraard ook inschakelen. We komen graag bij u langs om uw tuin weer op te knappen.

Laat Abrahams Hoveniers uw tuin ontwerpen

Bent u benieuwd naar de manier waarop vaste beplanting in uw tuin verwerkt kan worden? Abrahams Hoveniers gaat graag met u in gesprek om tot een passende oplossing voor uw tuin te komen. Onze ontwerpers hebben veel ervaring met het ontwerpen van tuinen met vaste beplanting. U geeft aan welke planten u graag in uw tuin ziet en onze kundige hoveniers zullen u adviseren en informeren over de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken, we horen graag van u!