Een moderne tuin

Een moderne tuin aanleggen is hot en trendy. Het kenmerkt zich door een duidelijke structuur en een strakke belijning. Toch kan een moderne tuin ook erg sfeervol zijn. Het gaat er namelijk om dat de moderne, strakke tuinstijl door groen, tuinelementen, sfeer en beleving perfect op elkaar afgestemd worden.

moderne tuin

Een moderne tuin aanleggen: diverse tuinstijlen mogelijk

Veel mensen denken nog steeds dat de aanleg van een moderne tuin niet sfeervol kan zijn en bestaat uit betonplaten met zo min mogelijk onderhoud, maar niets is minder waar. Er zijn diverse prachtige tuinstijlen mogelijk, die allemaal modern ingericht zijn.

Als uw voorkeur uitgaat naar een moderne inrichting van de tuin, kunt u kiezen uit diverse tuinstijlen. U kunt hierbij onder andere denken aan een loungetuin. Deze tuin is modern ingericht en gericht op de ultieme relaxmomenten in een tuin. Een loungetuin is een strak tuinontwerp dat ingericht is met moderne accessoires, zoals heerlijke banken, tafels, stoelen en andere tuinelementen.

Daarnaast kunt u kiezen voor moderne beplanting om het geheel compleet te maken. Zaken als een tuindouche , zwembad of een strakke vijver passen prima in een moderne tuin. Het zal u ook niet verbazen dat deze tuinstijl steeds vaker als moderne tuinstijl gebruikt wordt.

Welke elementen passen in een moderne tuin?

Het voordeel van een moderne tuinstijl is dat er tal van elementen uitstekend in dit tuinontwerp passen. Welke elementen u daadwerkelijk in u tuin integreert, is natuurlijk een persoonlijke keuze. Het is maar net wat u mooi vindt. Als vuistregel kunt u hierbij aanhouden dat u het vooral persoonlijk moet maken. Het moet namelijk een tuin worden waar u zich volledig op uw gemak voelt en optimaal kunt ontspannen. De volgende elementen kunt u uitstekend in een moderne tuin integreren:

  • – Een mooi modern terras in de tuin
  • – Moderne tuinmeubels en -accessoires
  • – Een gazon of kunstgras
  • – Stijlvolle verlichting
  • – Houten vlonders
  • – Waterelement, zoals een strakke vijver
  • – Stijlvolle tegels
  • – Een natuurlijke erfafscheiding
  • – Mooi vormgegeven beplanting

Sfeervol evenwicht tussen binnen en buiten

Bij de aanleg van een moderne tuin wordt het huis en het interieur altijd als uitgangspunt genomen. Strakke tuinstijlen sluiten daardoor uitstekend aan op de lijnen van het huis. Dit zorgt voor harmonie, eenheid en rust. U trekt binnen als het ware door naar buiten, waardoor er een sfeervol evenwicht tussen binnen en buiten ontstaat.

Ook elementen als een zwembad, veranda, pergola’s, houten of bamboe schuttingen of een strakke vijver worden vaak in een moderne tuin gebruikt. Daarnaast heeft de aanleg van een moderne tuin als voordeel dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Toch heeft een moderne tuin een groene (onderhoudsarme) uitstraling met veel aandacht voor kleuren en bloeitijden.

Laat u persoonlijk inspireren door onze vakmensen

Uiteraard kunt u zich laten inspireren over de aanleg van een moderne tuin door de vakmensen van Jan Abrahams. We nemen graag uw wensen door om hier een passend tuinontwerp van te maken. Vervolgens zorgen onze hoveniers voor de moderne tuinaanleg, zodat u zich kunt richten op de laatste stap en dat is genieten van het resultaat!

Neem gerust contact met ons op als u gebruik wilt maken van onze vakkennis en ervaring op tuingebied. We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!