chris-lawton-154388

Najaarsbloeiers kleuren uw tuin

Nu de zomer nog vers in het geheugen ligt, willen wij nog geen afscheid nemen van de levendige beplanting. Met wat slim geplaatste najaarsbloeiers geniet u ook in het najaar van een uitgebreid kleurenpalet. Zo is uw tuin ook in het najaar een waardevol verlengstuk van uw huis. Abrahams Hoveniers zet wat van zijn favorieten op een rij.

Bomen

Liquidambar

De Liquidambar, oftewel de amberboom, kleurt in het najaar prachtig oranje, geel, rood en zelfs paars. Het prachtig gevormde blad lijkt op een Esdoorn en is een echte blikvanger in de tuin. Hoewel je even geduld moet hebben (de boom groeit zeer langzaam), is deze boom het wachten dubbel en dwars waard.

© Boomkwekerij van de Berk uit Sint Oedenrode

Nyssa

De Nyssa lijkt op het eerste oog een onopvallende boom, maar als de eerste vorst zijn intrede doet vlamt hij ineens op met felle fluorescerende kleuren. Het prachtige herfstpalet is dan ook een van de meest voorkomende redenen om deze boom te planten.


Heesters

Callicarpa

De foto zegt alles. Tussen de kale bomen en planten zijn de prachtige felpaarse bessen van deze heester een echte eyecatcher in de tuin.

Cercidiphyllum

Misschien kent u deze plant onder een van zijn geuzennamen, zoals hartjesboom of judasboom. De Japanse heester is geen aanrader als u een kleine tuin heeft, maar een prachtige najaarsbloeier als hij de ruimte krijgt. Het blad is niet alleen prachtig om te zien, maar geurt ook heerlijk naar koek nadat het van de boom valt.


Klimplanten

Lonicera henry

De kamperfoelie heeft in het najaar in de schemering zoet geurende paars-roze bloemen. Daar komen tussen augustus en oktober kleine paarskleurige bessen bij. Zo geeft deze najaarsbloeier uw tuin volop beleving.

Parthenocissus

Deze klimplant hecht zich maar al te graag aan uw schutting of hek. Gebruik hem om uw tuin in de winter wat kleur te geven. De plant is namelijk zeer winterhard en kan temperaturen tot -34 graden verdragen.


Vaste planten

Anemone hupehensis

Deze herfstanemoon zorgt voor een aangenaam fris kleurtje in de tuin. De helderroze bloemen bloeien weelderig in het najaar.

Echinacea

Een minstens zo kleurrijk bloemetje is dat van de Echinacea. Deze winterharde plant is niet alleen erg mooi om te zien, maar heeft ook medicinale kwaliteiten.