Moderne tuin in de stad - Lamp

Ook in de winter genieten van uw tuinverlichting

Hoewel we tijdens de koude winterdagen meestal warm binnen zitten, en niet meer in de tuin, blijft de tuin nog steeds een belangrijk onderdeel van uw complete woning. Het is ongezellig om vanaf de bank naar een zwart gat te staren. Door tuinverlichting aan uw tuin toe te voegen creëert u toch dat sfeervolle gevoel en zorgt u voor samenhang tussen huis en tuin. De tuin is tenslotte een verlenging van uw woonoppervlak. In dit blog leggen we uit hoe u ook in de winter kunt genieten van uw tuinverlichting.

Waarom is tuinverlichting nodig?

Bent u ook wel eens gestruikeld in het donker? Of heeft u zich wel eens onveilig gevoeld in de nacht? De meeste mensen hebben helaas ervaring gehad met dergelijke problemen in het donker. Zeker omdat de dagen tijdens de herfst- en wintermaanden kort zijn en de nachten lang, is verlichting noodzakelijk. Zo ook in de tuin. Tuinverlichting heeft voornamelijk een praktische functie, zoals het schijnen van licht op plekken waar het nodig is. Denk hierbij aan paden in de tuin. Toch kan tuinverlichting ook een andere rol vervullen, bijvoorbeeld het creëren van meer sfeer. Sfeerverlichting ziet u vooral op plekken in de tuin die gezelligheid en warmte uitstralen, zoals een zithoekje of overkapping.

Accentueer de mooiste delen van uw tuin met tuinverlichting

Ondanks dat het koude weer wellicht niet erg uitnodigend is, wilt u toch in de winter kunnen genieten van uw tuin door middel van tuinverlichting. U heeft waarschijnlijk veel aandacht en moeite gestoken in het kiezen van de juiste bestrating, beplanting en andere details die tot de tuin behoren, zoals een schitterende vijver. Het is zonde dat deze bijzondere elementen tijdens de winter niet de nadruk en aandacht krijgen die ze verdienen. Door accentverlichting te plaatsen maakt u een groot verschil. Wat dacht u van prachtige spotjes, lantaarns of lampionnetjes op verschillende plekken in de tuin? Zo kunt u het hele jaar door genieten en plezier hebben van uw tuin.

Stel een tuinverlichtingsplan op

Wilt u uw tuin van meer sfeer en verlichting voorzien? Dan raden we het aan om eerst een tuinverlichtingsplan op te stellen. Hiermee voorkomt u dat u te weinig of juist te veel tuinverlichting toevoegt en worden de belangrijkste onderdelen van de tuin niet vergeten. U kunt zelf een verlichtingsplan voor uw tuin opstellen, maar we adviseren om dit over te laten aan een professional zoals Abrahams Hoveniers. Wij hebben jarenlang ervaring in het ontwerpen en aanleggen van tuinen, maar ook in het opstellen van een tuinverlichtingsplan. Wij overzien het geheel en verzorgen van top tot teen een tuinverlichtingsplan, in samenspraak met u. Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact op. We komen graag langs voor een intakegesprek.