BBQ winter

Op en top gezelligheid met een winterbarbecue

Barbecueën en de winter gaan niet samen? Onzin! Zeker in deze korte, donkere dagen kunt u wel wat warmte gebruiken. Met een winterbarbecue geniet u ook van uw tuin als het buiten koud is. Een hartstikke leuk alternatief voor de traditionele kersttafel binnenshuis. Doe uw voordeel met deze tips.

Welke barbecues geschikt zijn

Met een kant-en-klaarbarbecue uit de supermarkt gaat u het niet redden in de winter. Zorg daarom dat u een geschikt model hebt. De buitentemperatuur is van invloed op de hitte binnen in uw barbecue. Werk daarom met een exemplaar van dik materiaal en een deksel. Maak de klep tijdens het barbecueën alleen open als het echt moet.  Zo ontsnapt er zo min mogelijk warmte.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niets zo vervelend als een barbecue die er halverwege mee ophoudt. Zeker als tijdens de kerst alle winkels dicht zijn. Zorg daarom dat u beslagen ten ijs gaat. Regel extra houtskool of gasflessen, zet de barbecue uit de wind en houd er rekening mee dat de garingstijd wat langer is dan normaal. Met een goede vleesthermometer weet u zeker dat alles goed gaar is.

“Met een lekker glas glühwein blijven jullie zeker warm”

Verlichting geeft sfeer

Als u nog geen sfeerverlichting in uw tuin heeft, is dit het moment om erover na te denken. Het is midden in de winter immers al rond 17:00 uur donker. Een goed lichtplan zorgt dat u niet in een donkere leegte kijkt, maar uw tuin ook in de winter een verlengstuk van uw huis is. Uw gasten zullen hun ogen uitkijken tijdens de sfeervolle winterbarbecue.

Voorkom dat uw feestje in het water (of sneeuw) valt en zorg voor een overkapping waaronder gasten kunnen schuilen.

Houd het warm

Rond de kerstdagen moet u er niet van opkijken als het buiten vriest. Niemand wordt vrolijk van een winterbarbecue waarbij iedereen staat te klappertanden. Besteed daarom aandacht aan warmte. Vraag uw gasten om zich dik aan te kleden, leg fleecedekens neer en plaats vuurkorven om u aan te warmen. Zo voorkomt u dat iedereen naar binnen verkast omdat het te koud wordt.

Alles voor uw wintertuin

Abrahams Hoveniers richt uw tuin graag optimaal in voor elk seizoen. Zo geniet u ook in de winter van een prachtige tuin.

Neem contact op