Patiotuin

Een patio is vaak een binnenplaats of een tuin die door verschillende muren wordt afgesloten. Een patio is vaak kleiner van formaat en hierin staat de mediterrane sfeer centraal. Patio is oorspronkelijk ook een Spaans woord. Het betekent letterlijk achtertuin of achterplaats. Een patiotuin is vaak een ruimte waar veel met grint of steen wordt gewerkt. De muren houden dan de warmte vast. Over het algemeen kom je een patiotuin veel tegen in stedelijke gebieden. Hier zijn de ruimtes vaak iets compacter en dat maakt een patiotuin zeer geschikt.

Een patiotuin laten aanleggen door Abrahams Hoveniers

Een patiotuin is een bron van rust. Door de beslotenheid in de tuin zijn er genoeg mogelijkheden om een oase aan rust en schaduw te creëren. De inrichting van een patiotuin is hierin van groot belang. Bij Abrahams Hoveniers hebben we veel ervaring met het aanleggen van patiotuinen. Omdat de ruimte vaak beperkt is, moet alles goed benut worden. Onze tuinontwerper gaat dan ook graag met u in gesprek om de wensen en eisen te bespreken. Het ontwerp is een cruciale stap om dichter bij uw droomtuin te komen. Bij Abrahams Hoveniers zijn we daarnaast op de hoogte van alle trends op het gebied van tuinontwerp. Na de ontwerpfase nemen we graag al uw zorgen uit handen. U kunt dan lekker achterover in de stoel zitten, terwijl onze tuinexperts uw patiotuin realiseren. De professionele aanpak en uitvoering staat bij ons hoog in het vaandel.
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

De voordelen

Een patiotuin biedt over het algemeen veel voordelen. Het is een onderhoudsvriendelijke tuin. Omdat er veel gebruikt wordt gemaakt van stenen en grind is er slecht sporadisch onderhoud nodig. Eens in de zoveel weken een controle rondje is vaak al voldoende. Daarbij is het ook mogelijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren door Abrahams Hoveniers. De ondergrond van de patiotuin warmt vaak snel op, daardoor is dit een perfecte ondergrond voor mediterrane gewassen. Lavendel en rotsplanten zijn voorbeelden van gewassen die erg goed gedijen in een patiotuin.

Laat uw patiotuin aanleggen

Er zijn ontzettend veel verschillende elementen die uw patiotuin uniek kunnen maken. Wat denkt u van een klein vijvertje voor de nodige verkoeling. Het is ook leuk om sierlijke potten toe te voegen. Kort samengevat: de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Abrahams Hoveniers denkt daarom ook graag met u mee. Bent u geïnteresseerd in de aanleg van een patiotuin of wilt u meer informatie? U kunt bij ons gratis een kennismakingsgesprek inplannen. Onze experts komen dan vrijblijvend langs en bespreken met u de mogelijkheden. Om een afspraak in te plannen kunt u contact met ons opnemen via deze link.