Prairiebeplanting

Heeft u graag een tuin vol fraaie kleuren en met afwisselende structuren? Prairiebeplanting is een bloemrijke vorm van beplanting die zeer geschikt is voor tuinen met een natuurlijke uitstraling. Goed voor de biodiversiteit en een duurzame invulling van uw tuinontwerp; met prairiebeplanting geniet u van een onderhoudsvriendelijke tuin met een hoge belevingswaarde. Geschikt voor een compacte tuin en ideaal in een grote tuin. Bij Abrahams Hoveniers maken wij graag gebruik van prairiebeplanting in onze tuinontwerpen. Dankzij de vele voordelen die het te bieden heeft, wordt deze vorm van beplanting steeds populairder. Benieuwd of prairiebeplanting iets voor uw tuin is? Lees hier wat Abrahams Hoveniers voor u kan betekenen.

Prairiebeplanting de leyhoeve

Prairiebeplanting van Abrahams Hoveniers

Prairiebeplanting is de perfecte vertaling van het woord natuurlijk. Geen enkele vorm van beplanting staat zo symbool voor leven en laten leven als prairiebeplanting. Door de combinatie van verschillende planten en grassen, creƫert Abrahams Hoveniers een schitterende border die volledig naar uw wens wordt ingericht. Natuurlijk kunnen we ook kant-en-klare combinaties gebruiken om extra leven in uw tuin te blazen. Het beste resultaat wordt behaald als we prairiebeplanting in het tuinontwerp verwerken. De mogelijkheden om de beplanting met de omgeving te laten spelen zijn oneindig.

Prairiebeplanting rond uw vijver, gazon of haag

Prairiebeplanting is om meerdere redenen zeer geschikt om uw tuin mee op te vullen. Afhankelijk van de gebruikte planten kan gekozen worden voor een lage begroeiing. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld een stuk grond voor uw haag met kleurrijke beplanting vullen, zonder de haag volledig te verstoppen. We maken ook graag gebruik van prairiebeplanting langs het gazon of parallel aan een wandelpad. Omdat prairiebeplanting bestaat uit losse planten die in elkaar overlopen, groeien de wortels dicht op elkaar. Hierdoor krijgt onkruid geen kans om de kop op te steken. Dat maakt de beplanting geschikt voor lastig te bereiken plekken, zoals rond de vijver.

Geschikte plantsoorten

Welke planten gebruikt worden voor uw prairiebeplanting is afhankelijk van uw wensen. Houdt u erg van de kleur paars? Dan gebruiken we lavendel, aquilegia, geranium en veronica om uw beplanting vorm te geven. Ziet u liever meerdere kleuren in uw prairiebeplanting terug? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Samen bekijken we de mogelijkheden om uw favoriete planten en grassen in uw beplanting te verwerken. Echte eyecatchers vallen extra op door het ondersteunende effect dat het groene gras heeft. Uw prairiebeplanting zorgt het hele jaar door voor een bijzonder gezicht. Dankzij de verschillende jaargetijden ondergaat uw tuin een constante transformatie. Zo gaat de prairiebeplanting nooit vervelen.

Laat Abrahams Hoveniers uw tuin ontwerpen

Bent u benieuwd naar de manier waarop prairiebeplanting in uw tuin verwerkt kan worden? Abrahams Hoveniers gaat graag met u in gesprek om tot een passende oplossing voor uw tuin te komen. Onze ontwerpers hebben veel ervaring met het ontwerpen van tuinen met prairiebeplanting. U geeft aan welke planten u graag in uw tuin ziet en onze kundige hoveniers zullen u adviseren en informeren over de mogelijkheden. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken, we horen graag van u!


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!

Copyright © janabrahams.nl | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites