Prairietuin

Een prairietuin is een unieke tuin dankzij het natuurlijke karakter van de beplanting. Abrahams Hoveniers heeft veel ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van prairietuinen. Wilt u ook graag prairiebeplanting in uw tuin? Wij vertellen graag wat Abrahams Hoveniers voor u kan betekenen. Kijk ook eens naar onze andere projecten voor inspiratie.

Een prairietuin beplanting door Abrahams Hoveniers

Wanneer we een prairietuin aanleggen, combineren we verschillende kleurrijke planten en lange grassen. Hierdoor ontstaat er een stukje tuin dat rechtstreeks van een heide af lijkt te komen. Grassen, planten en bloemen groeien door elkaar heen en zorgen voor een volledig bedekte bodem.

Met een prairietuin stimuleert u natuurlijke groei van beplanting. waar onkruid geen kans krijgt om te groeien. Als hoveniers werken wij graag met kleurrijke planten. Daarnaast genieten we van de vrijheid die de Noord-Amerikaanse prairie te bieden heeft. Wij leveren onze tuinen met veel trots op, wetende dat u hier veel plezier van zult beleven.

Het beplantingsplan

Bij het ontwerpen van een prairietuin maken we een beplantingsplan. Zo krijgt u een idee hoe de prairiebeplanting in uw tuin verwerkt wordt. Prairiebeplanting is om meerdere redenen zeer geschikt om uw tuin mee te vullen.

Afhankelijk van de gebruikte planten kan gekozen worden voor een lage begroeiing. Met deze methode kunt u een stuk grond vullen met kleurrijke planten voor uw haag. Op deze manier blijft de haag zichtbaar en wordt deze niet volledig bedekt.

We maken ook graag gebruik van prairiebeplanting langs het gazon of parallel aan een wandelpad. Prairiebeplanting bestaat uit losse of vaste planten die in elkaar overlopen. Hierdoor groeien de wortels dicht op elkaar. Op deze manier krijgt onkruid geen kans om de kop op te steken

Een prairietuin ontwerp naar uw wens

Bij Abrahams Hoveniers staan we voor heldere lijnen, krachtige eenvoud en originaliteit. Dankzij de flexibele inzet van onze beplanting kunnen we op eenvoudige wijze deze heldere lijnen in uw tuin verwerken. Onze kundige ontwerpers hebben veel ervaring met het ontwerpen van prairietuinen in verschillende omstandigheden.

In een compacte tuin is de beplanting geschikt om de tuin op te vullen, zonder te opvallend te zijn. De relatief lage beplanting in een prairietuin kan als border geplaatst worden in een kleine tuin. Heeft u een grote tuin? Dan komt een prairietuin volledig tot zijn recht. De beplanting kan door de hele tuin verspreiden en geeft de tuin vorm.

Wilt u ook water in uw tuin? Een zwemvijver past uitstekend in een prairietuin. De aanleg van de prairietuin gebeurt dan langs het gazon, looppaden of de vijver voor het mooiste effect.

Weinig onderhoud, veel plezier

Een groot voordeel van een prairietuin is dat deze compleet onderhoudsvriendelijk is. Dankzij de diepgewortelde planten hoeft u geen onkruid te bestrijden tussen de planten. Onkruid krijgt namelijk geen kans om te groeien. Zelfs tijdens periodes van droogte kunnen de wortels water uit de grond halen.

Deze tuin kan geplaatst worden op een zonnige plek. Een prairietuin blijft namelijk overeind in alle omstandigheden. Het enige wat u hoeft te doen om de tuin in goede conditie te houden, is één of tweemaal per jaar snoeien. Het kost u dus weinig moeite om de prairiebeplanting mooi te houden. Ondertussen heeft u veel plezier van een natuurlijke, kleurrijke tuin met veel bloemen en planten.

Verschillende soorten prairiebeplanting

Welke planten gebruikt worden voor uw prairiebeplanting is afhankelijk van uw wensen. Houdt u erg van de kleur paars? Dan gebruiken we lavendel, aquilegia, geranium en veronica om uw beplanting vorm te geven.

Ziet u liever meerdere kleuren in uw prairiebeplanting terug? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Samen bekijken we de mogelijkheden om uw favoriete planten en soorten grassen in uw beplanting te verwerken.

Echte eyecatchers vallen extra op door het ondersteunende effect dat het groene gras heeft. Uw prairiebeplanting zorgt het hele jaar door voor een bijzonder gezicht. Dankzij de verschillende jaargetijden ondergaat uw tuin een constante transformatie. Zo gaat de prairiebeplanting nooit vervelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag een gratis adviesgesprek aan

Mogen wij uw prairietuin aanleggen?

Na het ontwerpen van uw prairietuin en het maken van een prairiebeplantingsplan gaan onze hoveniers aan de slag met het aanleggen van uw prairietuin. De ideeën die we met u besproken en voor u uitgetekend hebben, worden werkelijkheid. Tijdens het aanleggen houden we er rekening mee dat uw prairietuin onderhoudsvriendelijk blijft.

Gebruik worteldoeken en makkelijk schoon te maken materialen zoals steen en hout om onkruid te voorkomen. U kunt vertrouwen op de deskundigheid van ons team. We hebben al veel prairietuinen mogen aanleggen, altijd met een tevreden klant als resultaat. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent, eerder gaan we niet weg.

Een natuurlijke uitstraling

Prairiebeplanting is de perfecte vertaling van het woord natuurlijk. Geen enkele vorm van beplanting staat zo symbool voor leven en laten leven als prairiebeplanting. Door het combineren van verschillende planten en grassen creëert Abrahams Hoveniers een prachtige border. Deze is volledig naar uw wens ingericht.

Natuurlijk kunnen we ook kant-en-klare combinaties gebruiken om extra leven in uw tuin te blazen. Het beste resultaat wordt behaald als we prairiebeplanting in het tuinontwerp verwerken. De mogelijkheden om de beplanting met de omgeving te laten spelen zijn oneindig.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft, of maak direct een afspraak met onze ontwerpers.

Abrahams: meer dan alleen hoveniers

Abrahams Hoveniers uit Biest-Houtakker is al ruim 35 jaar gespecialiseerd in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud. We zijn trots op onze mooie projecten en ons team van vriendelijke, kundige en betrouwbare werknemers. De focus op onderhoudsvriendelijke, duurzame en persoonlijke tuinen ziet u dan ook terug in alle facetten van ons hoveniersbedrijf.

We hebben overigens ook ons eigen tuincentrum. Hier kunt u zelf een kijkje nemen bij onze prairiebeplanting. Ook vertellen we graag meer over de mogelijkheden voor uw tuin.


Afspraak maken? Neem contact op!

Wilt u graag meer weten over het ontwerpen of leggen van een prairietuin? Abrahams Hoveniers helpt u graag bij het realiseren van uw droomtuin. Met onze ervaren en kundige hoveniers kunnen wij u de juiste service bieden.

We willen graag meer te weten komen over uw wensen en plannen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met al u vragen of maak direct een afspraak met onze ontwerpers.


telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl