Prairietuin

Een prairietuin is een unieke tuin, dankzij het natuurlijke karakter van de beplanting. Door het combineren van verschillende kleurrijke planten en lange grassen ontstaat een stukje tuin dat rechtstreeks van een heide af lijkt te komen. Een prairietuin staat voor natuurlijke groei van beplanting. Planten en grassen groeien door elkaar heen en zorgen voor een volledig bedekte bodem waar onkruid geen kans krijgt om te groeien. Abrahams Hoveniers heeft veel ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van prairietuinen. Als hoveniers werken wij graag met de kleurrijke planten en de vrijheid die een prairietuin te bieden heeft. Wij leveren onze prairietuinen met veel trots op, wetende dat u hier veel plezier van zult beleven. Wilt u meer weten over de manier waarop wij uw prairietuin inrichten? Lees dan verder.

Prairietuin met planten door Jan Abrahams

Prairietuin van Abrahams Hoveniers

Bij Abrahams Hoveniers staan we voor heldere lijnen, krachtige eenvoud en originaliteit. Dankzij de flexibele inzet van de beplanting in een prairietuin kunnen we op eenvoudige wijze deze heldere lijnen in uw tuin verwerken. Natuurlijk wilt u de beplanting in een prairietuin niet te strak maaien, juist de vrije groei van de planten en grassen zorgen voor het gewenste effect. In een prairietuin bepalen de planten de indeling van de tuin. U stapt de prairietuin in en ziet, ruikt en voelt direct de natuurlijke sfeer. De tuin toont variatie, afhankelijk van de bodemsamenstelling en vochtigheid. Toch vormt het een geheel, dankzij de diepgewortelde planten die in elkaar groeien.

Een onderhoudsvriendelijke tuin

Met een prairietuin bent u verzekerd van een onderhoudsvriendelijke tuin. Dankzij de diepgewortelde planten hoeft u geen onkruid te bestrijden. Onkruid krijgt namelijk geen kans om te groeien. De wortels zitten namelijk diep genoeg om water uit de grond te halen, zelfs tijdens langere periodes van droogte. Wilt u een prairietuin die vol in de zon komt te liggen? Dan is dat geen enkel probleem! Een prairietuin blijft overeind in alle omstandigheden. Het enige wat u hoeft te doen om de tuin in goede conditie te houden, is een of maximaal tweemaal per jaar snoeien.

Prairietuin ontwerpen

Onze kundige ontwerpers hebben veel ervaring met het ontwerpen van prairietuinen in verschillende omstandigheden. In een compacte tuin is de beplanting geschikt om de tuin op te vullen, zonder te opvallend te zijn. De relatief lage beplanting in een prairietuin kan als border geplaatst worden in een kleine tuin. Heeft u een grote tuin? Dan komt een prairietuin volledig tot zijn recht. De beplanting kan door de hele tuin verspreiden en geeft de tuin vorm. De beplanting van een prairietuin plaatst u langs het gazon, looppaden of een vijver voor het mooiste effect.

Afspraak maken? Neem contact op!

Wilt u graag meer weten over het ontwerpen of leggen van een prairietuin? Abrahams Hoveniers helpt u graag bij het realiseren van uw droomtuin. Met onze ervaren en kundige hoveniers kunnen wij u de juiste service bieden. We willen graag meer te weten komen over uw wensen en plannen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft, of maak direct een afspraak met onze ontwerpers.


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!

Copyright © janabrahams.nl | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites