Prairietuin

Een prairietuin is een unieke tuin, dankzij het natuurlijke karakter van de beplanting. Door het combineren van verschillende kleurrijke planten en lange grassen ontstaat een stukje tuin dat rechtstreeks van een heide af lijkt te komen. Een prairietuin staat voor natuurlijke groei van beplanting. Planten en grassen groeien door elkaar heen en zorgen voor een volledig bedekte bodem waar onkruid geen kans krijgt om te groeien. Abrahams Hoveniers heeft veel ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van prairietuinen. Als hoveniers werken wij graag met de kleurrijke planten en de vrijheid die een prairietuin te bieden heeft. Wij leveren onze prairietuinen met veel trots op, wetende dat u hier veel plezier van zult beleven. Benieuwd of prairiebeplanting iets voor uw tuin is? Op deze pagina vindt u meer informatie over wat Abrahams Hoveniers voor u kan betekenen. Kijk ook eens naar onze andere projecten voor inspiratie.

Een prairietuin beplantingsplan door Abrahams Hoveniers

Bij het ontwerpen van een prairietuin maken we een beplantingsplan. Zo krijgt u een idee hoe de prairiebeplanting in uw tuin verwerkt wordt. Prairiebeplanting is om meerdere redenen zeer geschikt om uw tuin mee te vullen. Afhankelijk van de gebruikte planten kan gekozen worden voor een lage begroeiing. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld een stuk grond voor uw haag met kleurrijke beplanting vullen, zonder de haag volledig te verstoppen. We maken ook graag gebruik van prairiebeplanting langs het gazon of parallel aan een wandelpad. Omdat prairiebeplanting bestaat uit losse planten die in elkaar overlopen, groeien de wortels dicht op elkaar. Hierdoor krijgt onkruid geen kans om de kop op te steken. Dat maakt de beplanting geschikt voor lastig te bereiken plekken, zoals rond de vijver.

Weinig onderhoud, veel plezier

Met een prairietuin bent u verzekerd van een onderhoudsvriendelijke tuin. Dankzij de diepgewortelde planten hoeft u geen onkruid te bestrijden. Onkruid krijgt namelijk geen kans om te groeien. De wortels zitten namelijk diep genoeg om water uit de grond te halen, zelfs tijdens langere periodes van droogte. Wilt u een prairietuin die vol in de zon komt te liggen? Dan is dat geen enkel probleem! Een prairietuin blijft overeind in alle omstandigheden. Het enige wat u hoeft te doen om de tuin in goede conditie te houden, is een of maximaal tweemaal per jaar snoeien. Het kost u dus weinig moeite om de prairiebeplanting mooi te houden en ondertussen heeft u veel plezier van een natuurlijke, kleurrijke tuin.

Een prairietuin ontwerp naar uw wens

Bij Abrahams Hoveniers staan we voor heldere lijnen, krachtige eenvoud en originaliteit. Dankzij de flexibele inzet van de beplanting in een prairietuin kunnen we op eenvoudige wijze deze heldere lijnen in uw tuin verwerken. Onze kundige ontwerpers hebben veel ervaring met het ontwerpen van prairietuinen in verschillende omstandigheden. In een compacte tuin is de beplanting geschikt om de tuin op te vullen, zonder te opvallend te zijn. De relatief lage beplanting in een prairietuin kan als border geplaatst worden in een kleine tuin. Heeft u een grote tuin? Dan komt een prairietuin volledig tot zijn recht. De beplanting kan door de hele tuin verspreiden en geeft de tuin vorm. Wilt u ook water in uw tuin? Een zwemvijver past uitstekend in een prairietuin. De beplanting van de prairietuin plaatsen we dan langs het gazon, looppaden of de vijver voor het mooiste effect.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag een gratis adviesgesprek aan

Verschillende soorten prairiebeplanting

Welke planten gebruikt worden voor uw prairiebeplanting is afhankelijk van uw wensen. Houdt u erg van de kleur paars? Dan gebruiken we lavendel, aquilegia, geranium en veronica om uw beplanting vorm te geven. Ziet u liever meerdere kleuren in uw prairiebeplanting terug? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Samen bekijken we de mogelijkheden om uw favoriete planten en grassen in uw beplanting te verwerken. Echte eyecatchers vallen extra op door het ondersteunende effect dat het groene gras heeft. Uw prairiebeplanting zorgt het hele jaar door voor een bijzonder gezicht. Dankzij de verschillende jaargetijden ondergaat uw tuin een constante transformatie. Zo gaat de prairiebeplanting nooit vervelen.

Mogen wij uw prairietuin aanleggen?

Na het ontwerpen van uw prairietuin en het maken van een prairiebeplantingsplan gaan onze hoveniers aan de slag met het aanleggen van uw prairietuin. De ideeën die we met u besproken en voor u uitgetekend hebben, worden werkelijkheid. Tijdens het aanleggen houden we er rekening mee dat uw tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk blijft. Denk hierbij aan worteldoeken om onkruid te voorkomen en eenvoudig schoon te maken materialen, zoals steen en hout. U kunt vertrouwen op kunde van ons team. We hebben al veel prairietuinen mogen aanleggen, altijd met een tevreden klant als resultaat. En wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent, eerder gaan we niet weg.

Een natuurlijke uitstraling

Prairiebeplanting is de perfecte vertaling van het woord natuurlijk. Geen enkele vorm van beplanting staat zo symbool voor leven en laten leven als prairiebeplanting. Door de combinatie van verschillende planten en grassen, creëert Abrahams Hoveniers een schitterende border die volledig naar uw wens wordt ingericht. Natuurlijk kunnen we ook kant-en-klare combinaties gebruiken om extra leven in uw tuin te blazen. Het beste resultaat wordt behaald als we prairiebeplanting in het tuinontwerp verwerken. De mogelijkheden om de beplanting met de omgeving te laten spelen zijn oneindig.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft, of maak direct een afspraak met onze ontwerpers.

Abrahams: meer dan alleen hoveniers

Abrahams Hoveniers uit Biest-Houtakker is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud. We zijn trots op onze mooie projecten en ons team van vriendelijke, kundige en betrouwbare werknemers. De focus op onderhoudsvriendelijke, duurzame en persoonlijke tuinen ziet u dan ook terug in alle facetten van ons hoveniersbedrijf. We hebben overigens ook ons eigen tuincentrum, waar u zelf een kijkje kunt nemen bij ons prairiebeplanting en waar we u graag meer vertellen over de mogelijkheden voor uw tuin. Zien we u binnenkort terug?

Afspraak maken? Neem contact op!

Wilt u graag meer weten over het ontwerpen of leggen van een prairietuin? Abrahams Hoveniers helpt u graag bij het realiseren van uw droomtuin. Met onze ervaren en kundige hoveniers kunnen wij u de juiste service bieden. We willen graag meer te weten komen over uw wensen en plannen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft, of maak direct een afspraak met onze ontwerpers.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl