Een strak en eigentijds tuinontwerp

Deze strakke en eigentijdse tuin in een nieuwbouwstraat in Goirle heeft veel verrassende elementen. De bewoners hadden zeer specifieke wensen zoals de bijzondere betonvloer en de randafwerking van de vijver. De mooie grote tafel en kachel komen helemaal tot hun recht in het ontwerp.

“De bewoners hadden zeer specifieke wensen en voelen zich dan ook erg thuis in hun nieuwe tuin”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinontwerp

De totstandkoming van dit tuinontwerp gebeurde gezamenlijk. De bewoners hadden diverse losse ideeën en foto’s van wat zij mooi vonden. Zo wilde zij een betonvloer en een specifieke vijverrand. Om tot dit eigentijdse ontwerp te komen, bespraken we de details nauwkeurig. Van de verzameling wensen maakte Abrahams Hoveniers een doordacht ontwerp en creëerde zo de ideale tuin.

“Door goede samenwerking kwamen we tot een eigentijds tuinontwerp”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinaanleg

Deze tuin was duidelijk geen standaard tuin. De aanleg van de betonvloer was vooral erg bijzonder. Deze is uit één stuk gecreëerd en mooi, glad afgewerkt. De grillige, meerstammige bomen: gleditsia triacanthos ofwel valse christusdoorn, kozen we samen met de klant op de kwekerij. De bomen hebben een grote invloed op het uiterlijk van de tuin. Deze boom heeft een hele transparante kroon en krijgt in de herfst een prachtig goudgeel blad. De keuze voor de vijverrand hadden de bewoners ook al gemaakt: subtiel en minimalistisch en net even anders dan anders. Deze is gemaakt van gegalvaniseerd staal en heeft een minimale dikte waardoor het de bijzondere uitstraling van een waterspiegel heeft. In samenspraak bedacht Abrahams Hoveniers een lichtplan dat de tuin ook in de avond tot een kunstwerk maakt.

“De grote tafel en de kachel komen prachtig tot hun recht”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinonderhoud

Een eigentijds tuinontwerp voor een onderhoudsvriendelijke tuin. De vijver is voorzien van een krachtige filterinstallatie waardoor deze weinig onderhoud behoeft. De betonvloer heeft geen voegen waar onkruid doorheen kan groeien. De overige bestrating heeft ook strakke voegen. Het enige wat zuiver gehouden moet worden is het grind. Tijdig het herfstblad verwijderen is daarbij al voldoende.

“De houten vlonder geeft de moderne tuin een sfeervolle uitstraling”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Heeft u een vraag?

Stelvrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!