Eigentijdse Stadstuin

Deze stadstuin in Diessen won tijdens de landelijke tuinverkiezingen in 2012 de tweede prijs. De eigentijdse tuin met zwemvijver is dan ook zeer sfeervol en biedt een oase van rust, ondanks dat het een flinke stadstuin is. Abrahams Hoveniers kreeg compleet de vrije hand bij het tuinontwerp en de tuinaanleg en ondanks dat de eigenaar geen groene vingers had, komen we zelden langs voor tuinonderhoud: dit is een nieuwe hobby van de bewoner geworden.

“Meerdere terrassen hebben allemaal een eigen functie in de tuin”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinontwerp van een eigentijdse stadstuin

De enige uitgesproken wens was een moderne, grote zwemvijver. Daarnaast moest het een tuin worden om in de vrije tijd heerlijk te vertoeven. Abrahams Hoveniers maakte een doordacht ontwerp en creëerde zo de ideale droomtuin die zelfs landelijk hoog scoorde. Op het grasveld kunnen de kinderen fijn een balletje trappen, het terras achter de zwemvijver is om lekker te liggen, het terras met de verhoogde terrastafel grenst aan de bar en dan is er nog een overdekt terras om in alle weersomstandigheden van een boek te genieten.

“Een zwemvijver is een prachtig alternatief voor een kil zwembad”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinaanleg

De grote bomen aan de achterzijde van de tuin waren al aanwezig en konden door Abrahams Hoveniers behouden worden. Ze zorgen voor privacy. Door de grote bomen te betrekken in het tuinontwerp zorgen ze direct voor een volwassen eindbeeld. De paraplubomen, of meerstammige dakbomen geven daarbij een luxe uitstraling.

“Onderhoudsvriendelijke tuinen realiseer je met uniforme partijen beplanting”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinonderhoud

Het is een onderhoudsvriendelijke stadstuin geworden. Uniforme partijen beplanting zorgen voor een overzichtelijk en makkelijk te onderhouden tuin. De zwemvijver vraagt weinig onderhoud door de natuurlijke zuivering van helofyten beplanting: een kwestie van afknippen in de herfst en bladval verwijderen. En hoewel de tuineigenaar het nooit had verwacht zijn de groene vingers toch gekomen en is het onderhouden van de tuin een hobby geworden.

“Het onderhouden van deze stadstuin is een hobby geworden”

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl