Groene oase midden in de stad

De nieuwe bewoners van dit pand in het centrum van Tilburg kwamen met een tuinontwerp naar Abrahams Hoveniers met de vraag of wij dit ontwerp tot leven wilde brengen. Bij de realisatie is gebruik gemaakt van relatief grote beplanting en bomen waardoor de tuin vrijwel direct na de aanleg al een volwassen uitstraling genoot.
Van Bommel
Van Bommel voortuin
Van Bommel Stoelen

Tuinontwerp Groene oase

Zoals gezegd is het ontwerp van deze tuin niet door Abrahams Hoveniers gemaakt. Voor ons is het helemaal geen probleem als u met een bestaand tuinontwerp bij ons aanklopt. We gaan graag met u in gesprek over de aanleg van uw droomtuin. Indien nodig bespreken we (kleine) aanpassingen/verbeteringen zodat u na de aanleg nog jaren kunt genieten van uw tuin.
Van Bommel Tuin
Achtertuin Van Bommel
Van Bommel Tuin + Huis

Tuinaanleg Groene oase

Dat onze hoveniers van alle markten thuis zijn, kwam in dit project goed van pas. Zo is het leggen van de bestrating een klus die behoorlijk wat kunde vergt. Daarnaast is er door het leggen van kunstgras een sportveldje gecreëerd waar de kinderen heerlijk op kunnen spelen. Ook het maken van een pergola is voor onze hoveniers gesneden koek. Door verschillende soorten beplanting te gebruiken is de tuin het hele jaar rond groen en kunnen de bewoners dus tijdens ieder seizoen van hun tuin genieten. De grote bomen in deze tuin in het centrum van de stad krijgen was nog best een uitdaging, maar door het oplossingsgerichte vermogen van onze medewerkers was dit totaal geen probleem.
Tuin Aanleg Van Bommel
Aanleg Van Bommel
Tuin Aanleg 2

Tuinonderhoud Groene oase

Doordat er gebruik is gemaakt van een relatief dichte beplanting heeft onkruid ook minder de kans om door te komen en dat zorgt ervoor dat de tuin onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast behoeft het kunstgras (op een veegbeurt na) geen onderhoud. Ook de bestrating heeft nagenoeg geen onderhoud nodig doordat er gebruik is gemaakt van voegmortel. Een sedumdak zorgt naast dat het onderhoudsvriendelijk is ook voor biodiversiteit in de tuin. En het saaie platte dak heeft zo een prettigere uitstraling.
Planten op dak
Planten
Planten om raam

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl