Nieuw jasje, dezelfde gebruiksaanwijzing

Tuinen ontwerpen doen wij met plezier samen met de klanten. In de landelijke dorpstuin in Diessen is de samenwerking goed te zien. De schuur met overdekt terras in de tuin is door de bewoners gebouwd. Deze heeft een sterk landelijke uitstraling door potdekselplanken en houten constructie. Wij dachten de eerste voorzet van de uitstraling, positie en formaat van het bijgebouw samen met de klant uit.

“De oversteek over de vijver naar de zitplaats geeft de tuin nét dat speelse effect aan de tuin.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Een vijver als kloppend hart

De moderne vijver breekt het landelijke karakter, wat zorgt voor een sprankelende diversiteit. Vanuit de eetkamer kijk je recht in de vijver, die het kloppend hart van de tuin is. De drie spuwers in het waterelement zorgen voor dynamiek. Het kabbelende geluid doorbreekt het omgevingsgeluid.

“Tijdens het diner in de eetkamer heb je meer het gevoel dat je buiten dan binnen zit.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Krachtige bestrating

De bestrating bestaat uit natuursteen tegels met gebakken steentjes. De samengevoegde Chinese hardsteen en nieuw gebakken natuursteen geven het speciale effect. Hardsteen raakt door de jaren heen een beetje doorleefd. Elke tegel heeft aders en een eigen genuanceerde uitstraling. Er komen allerlei kleine puntjes in, waardoor de tegel een natuurlijk effect geeft in de strakke tuin.

“De valse christusdoorn heeft een erg transparante kroon waardoor er een open sfeer ontstaat. Er komt een romantisch strijklicht door de boom gevallen.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Karakteristieke kleuren

De fluweelhortensia’s geven de tuin net de extra kleur die het nodig had. Het fluweelachtige blad geeft de bloem en ook de tuin een romantische en rustgevende uitstraling. De Leibomen tegen de zijkant van het aangrenzende pand zijn schermen van Carpinus betulus ofwel haagbeuk. Deze zullen zich met de tijd sluiten, zodat de hal uit het zicht wordt onttrokken. Door de bomen mooi uit te lichten, wordt het karakteristieke karakter van de tuin versterkt.
Onze adviseurs gaan graag met u om tafel zitten om uw tuinontwerp te bespreken.

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl