Modern, landelijk en klassiek in één tuin

Een mix van modern, landelijk en klassiek in één tuin. Het is gelukt in deze tuin in Middelbeers. De tuin heeft mooie zichtlijnen en verrassende hoekjes. Doordat de bewoners al op leeftijd zijn en veel willen reizen, zochten ze een tuinontwerp zonder gras. Een onderhoudsvriendelijke tuin met een sfeervol, rustig en stijlvol uiterlijk.

“De bewoners reizen veel en kozen daarom bewust voor een tuin zonder gras”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinontwerp van een moderne en landelijke tuin

De bewoners hadden wat specifieke wensen voor hun nieuwe tuin: een vijver, strakkere indeling, niet te saai, geen gras en in de tuin werken is een hobby, maar het moet geen dagtaak worden. Beukenblokhagen, aparte nisjes en de afwisseling tussen betegeling en grind geven de tuin een vriendelijke en sfeervolle uitstraling. Deze moderne en sfeervolle tuin won niet voor niets de derde prijs tijdens de Nederlandse tuinverkiezing van het jaar.

“Deze sfeervolle tuin won de derde prijs tijdens de Nederlandse tuinverkiezingen”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinaanleg

De afwisseling van grindpaden en tegelverharding geven een sfeervol bestratingsplan. De zwevende staptegels in de vijver vormen een bijzondere zichtlijn die door de beukenblokhagen wordt versterkt voor een mooie waterspiegel. De robuuste bomen die bij de buren in de tuin staan, laten het lijken alsof de moderne tuin zich in een bos bevindt. Hiermee is rekening gehouden bij het tuinontwerp en de tuinaanleg.

“Door de leibomen van de buren lijkt de tuin in de bossen te liggen”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinonderhoud

De borders zijn voorzien van grote groepen identieke beplanting en bodembedekkers. Dit zorgt ervoor dat het onderhoud overzichtelijk blijft. Dit maakt de tuin onderhoudsvriendelijk en toch geschikt voor de hobbytuinier. Om de bodemdekker mooi dicht te laten groeien was het van belang dat de borders het eerste jaar goed zuiver werden gehouden. De beukenblokhagen dienen twee keer per jaar geknipt te worden om een strak beeld te houden. Klusjes die deze reislustige bewoners graag over hebben voor deze sfeervolle, moderne tuin.

“De staptegels over het water geven een speciale indruk”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Heeft u een vraag?

Stelvrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!