Deze tuin was dringend aan een grondige renovatie toe. Na jaren van achterstallig onderhoud was er flink wat werk aan de winkel. De vijver is weer in zijn ere hersteld en de natuurlijke tuin is inmiddels een oase van rust. Ontdek wat het renoveren van een vijver voor een tuin kan doen.

Een nieuwe betrouwbare vijver

Boomwortels waren de boosdoener in de vorige vijver, want ze veroorzaakten lekkages. Abrahams Hoveniers rooide de bomen en renoveerde de vijver legde de vijver opnieuw aan. Deze veranderde niet qua basisvorm, maar werd wel wat groter. Dankzij de folievijver vormen boomwortels momenteel geen gevaar meer. Rondom het bassin plantten we daarom een rij sfeervolle bomen om het parkachtige karakter van de tuin te versterken.

“Elzen en beukenbomen kunnen weer gerust groeien in deze natuurlijke tuin. Deze bomen komen veel voor in het gebied en passen daarom goed in de omgeving. Op deze manier hebben wij rekening gehouden met gebiedseigen beplanting.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Met de juiste aanpassingen direct een nieuwe uitstraling

Met de minimale aanpassingen kreeg deze natuurlijke tuin een compleet nieuwe uitstraling. Het gras bleef qua volume en oppervlakte hetzelfde, maar doordat de oude, hoge bomen zijn gerooid, krijgt het gras veel meer licht en groeit het harder. De boerderij van de buren is nu wel beter zichtbaar, maar na een paar jaar zal alle beplanting hoger zijn en vormen deze een natuurlijke afscheiding van de tuin.

De voordelen van een folievijver

Niet alleen in de tuin in Baarschot is de folievijver erg mooi en praktisch. Deze soort vijver is namelijk bijna altijd geschikt. Met een folievijver bepaalt u zelf de vorm, diepte en afmetingen van de vijver. Zo weet u zeker dat de vijver precies aansluit bij de sfeer en vormen van uw tuin. De folie is erg sterk, waardoor scherpe plantenwortels geen kans meer krijgen om de vijver lek te prikken. Bovendien is de folie vorst- en uv-licht bestendig. Een hittegolf of strenge winter overleeft de vijver dus geheid.

“De vijver had eerst geen filter en dan moet je geluk hebben dat het water zuiver blijft. Dat hadden deze eigenaren niet, want de vijver was volledig dichtgegroeid. Door de helofyten beplanting die wij hebben aangelegd, wordt de vijver op een natuurlijke manier gezuiverd.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Gerust genieten

Vissen voelen zich weer helemaal thuis in de nieuwe folievijver. Waar ze voorheen in het stroompje achter het huis zwommen, leven ze nu in de vijver. De houten pier is een ideale plek om naar de vissen te kijken, maar ook geschikt om lekker met de voeten in het water te genieten van het zonnetje. De tuin is een sfeervolle plek waarin heerlijk gerust, gespeeld, en genoten kan worden. Doordat de ruimte erg open is, zijn er de hele dag door zonnestralen te vinden. Hierdoor dient de tuin een klein privéstrand, alleen dan op zijn Hollands.

Wilt u ook een sterke en heldere folievijver?

Wij creëren en leggen vijvers aan die precies passen bij de sfeer van uw tuin.

Heeft u een vraag?

Stelvrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!