Wellness Tuin

Een wellness tuin in de Blaak in Tilburg. Deze tuin heeft onder de overkapping een sauna en de zwemvijver biedt verkoeling achteraf.

“De zwemvijver geeft meer sfeer aan deze tuin dan een zwembad”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinontwerp

Tijdens het inventariseren van de wensen van de bewoners vertelden ze dat een sauna en zwembad prioriteit hadden. Omdat de tuin redelijk smal is voor een zwembad en dit veel onderhoud vergt, liet Abrahams Hoveniers de verschillende opties zien voor een zwemvijver. Deze kan slanker worden aangelegd omdat er niet echt in wordt gezwommen. In dit geval biedt de zwemvijver met zitbanken verkoeling na de sauna of een warme zomerdag. Bovendien geeft het een sfeervolle uitstraling aan de tuin. Het waterelement zorgt voor extra beweging en is in de winter leuk voor de vogels.

“De zwemvijver vangt in deze vorm de meeste zonuren per dag”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinaanleg

In de tuin is een strakke terrasoverkapping gemaakt waar de sauna ook in is verwerkt. In dezelfde stijl werd een fietsenstalling aangelegd voor een rustiger beeld. Er is gekozen voor duurzaam hout en de tegels zijn van Schellevis beton. Deze hebben een stoere uitstraling en worden door hun structuur niet glad, wat handig is in een wellness tuin met veel water. De vorm van de zwemvijver is slank en lang zodat deze optimaal in de zon ligt.

“Het waterelement geeft beweging in de tuin en is in de winter leuk voor de vogels”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinonderhoud

Deze wellness tuin is bijna onderhoudsvrij. De vijver is voorzien van een helofytenfilter en wordt zodoende op een natuurlijke manier gezuiverd. Deze oplossing is duurzaam, krachtig en een leuke besparing op de onderhoudskosten. De grote tegels zijn van Schellevis beton. Door ze in het voorjaar te reinigen hebben de bewoners er de rest van het jaar geen omkijken meer naar. De beplanting is in grote groepen geplaatst en bestaat veelal uit onderhoudsvriendelijke grassen die perfect bij deze wellness tuin passen.

“Vanuit de sauna zo de zwemvijver in: het doet deze wellness tuin zijn naam eer aan”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl