Zwembad in kleine tuin

De tuin van Ad van Sprang werd overschaduwd door twee grote bomen die de helft van de grond in beslag namen. Bovendien was het een saai en kaal geheel. Tijd om de boel eens flink op te schudden. En als je dat toch doet, kun je net zo goed die lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: een zwembad. Maar was de kleine tuin groot genoeg? Abrahams Hoveniers tekende een slim plan.

“Abrahams Hoveniers tekende onze tuin perfect in en gebruikte alle hoeken en gaten. Ondanks het grote zwembad lijkt onze kleine tuin ineens een joekel.”

Ad van Sprang

Van malafide architect…

In de zoektocht naar een zwembad voor in de tuin kwam Ad in eerste instantie terecht bij een zwembadarchitect. “Daar knapten we gelijk op af. Nadat die man ter kennismaking kwam kijken, hadden we meteen de eerste factuur op de mat liggen. Voordat het daadwerkelijke plan er lag, waren we al duizenden euro’s verder. Bovendien beweerde hij dat een zwembad van 2 bij 2 meter het grootste was wat in onze tuin zou passen. Dan kan ik net zo goed een opblaasbad plaatsen.”

… naar perfect project

Ad besloot om Abrahams Hoveniers eens langs te laten komen. Dat was vrijblijvend overigens. “Harm maakte een schets waar wij snel enthousiast over waren. Het zwembad was fantastisch ingetekend en in plaats van 2 bij 2 maar liefst 8 bij 4. De tuin leek zelfs al op de tekening twee keer zo groot. We besloten direct aan de slag te gaan.”

Alles netjes achterlaten

De tuin is compleet nieuw ingericht. In het begin was het wel even schrikken. “Toen ik het enorme gat voor het zwembad zag, dacht ik wel even: hoe gaat dit ooit goedkomen? Bovendien hebben we een vrij smalle doorgang aan de zijkant. Ik was bang dat de bulldozers alles in de voortuin kapot zouden maken. Ook hier dacht Abrahams Hoveniers over na. We moesten alleen het gras vervangen.”

“De buren verklaarden ons compleet voor gek om een zwembad te willen in onze kleine tuin. Nu zijn ze allemaal onder de indruk van de ruimtelijke indeling. Het klopt gewoon.”

Ad van Sprang

Weinig onderhoud

De nieuwe tuin vergt niet veel onderhoud. Ad: “Hoewel ik best groene vingers heb, moet ik eerlijk toegeven dat het ook wel eens prettig is om alleen met een harkje en een emmertje aan de slag te gaan. Abrahams Hoveniers komt hier twee keer per jaar om de tuin zomer- en winterklaar te maken. Daarnaast hoeven wij zelf alleen nog maar wat gras te maaien en de hedera’s een keer te snoeien. Ideaal.”

Heeft u een vraag?

Stelvrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!