Dit nieuwbouwhuis is ontworpen door architect Frank Doomen, een bekende naam in Hilvarenbeek en omstreken. Het huis is getekend aan de hand van moderne architectuur. De bewoners wilden graag een zwemvijver aanleggen. Abrahams Hoveniers ontwierp de tuin zo dat deze perfect aansluit op de uitstraling van de woning.

Open blikvelden behouden

De omgeving van het huis wordt gekenmerkt door vergezichten en open ruimtes. Er was geen sprake van inkijk van de achterburen, waardoor de bewoners lekker van zich af kunnen kijken. Om de open zichtlijn te behouden, plantte Abrahams Hoveniers zo min mogelijk bomen. De enkelen die er staan, fungeren als windbrekers. Deze zijn van groot belang in een open en wijd gebied.

Open blikvelden behouden De omgeving van het huis wordt gekenmerkt door vergezichten en open ruimtes. Er was geen sprake van inkijk van de achterburen, waardoor de bewoners lekker van zich af kunnen kijken. Om de open zichtlijn te behouden, plantte Abrahams Hoveniers zo min mogelijk bomen. De enkelen die er staan, fungeren als windbrekers. Deze zijn van groot belang in een open en wijd gebied. Harm van Overbeek - Abrahams Hoveniers

Twee verschillende terrassen

Dichtbij het terras is de ideale plaats om een zwemvijver aan te leggen. Zo kom je heerlijk tot rust na een zwemsessie. Het geluid van het kabbelende water en de wind die door de bomen ruist, geven elke stressvolle dag een rustig einde. Het grote terras aan het huis is half overdekt, wat het een ideale plek maakt voor een zwoele zomeravond. Dit terras biedt uitzicht over de gehele tuin en dient als een mooie overgang van binnen naar buiten.

Het visje de zonnebaars houdt de zwemvijver op een natuurlijke wijze vrij van hinderlijke insecten en larven. De natuurlijke plantenfilter houdt de rest van de vijver schoon. Bladeren en planten stromen automatisch in de filter die je eens per jaar gemakkelijk schoonmaakt. Hierdoor is de vijver te allen tijde zwemklaar. Harm van Overbeek - Abrahams Hoveniers

Houd bij een zwemvijver aanleggen rekening met deze factoren

De tuin is ontworpen aan de hand van rustige en eenvoudige begroeiing, wat de tuin erg onderhoudsvriendelijk maakt. Door de jaren heen zal de beplanting groeien, waardoor deze steeds gevarieerder wordt en er meer privacy wordt gecreëerd. Door de grote hoeveelheid ruimte is het aantrekkelijk om veel verschillende soorten flora te planten.Vanwege de wens van de bewoners en de uitstraling van de woning hebben we het ontwerp strak en eenvoudig gehouden. Daarom hebben wij het ontwerp strak en eenvoudig gehouden.