Abrahams steunt Ronald McDonald Huis Tilburg

In het Ronald McDonald Huis in Tilburg kunnen families van kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis terecht. Zo komen ze even tot rust en kunnen ze dichtbij hun kind zijn. Abrahams Hoveniers geeft de ouders graag een steuntje in de rug en staat het goede doel bij. Wanneer de aangrenzende tuin aan onderhoud toe is, verzorgt het hoveniersbedrijf de benodigdheden.

Een prachtige tuin doet heel veel met de gasten, vindt Silke, assistent manager bij het Ronald McDonald Huis in Tilburg. “De familieleden zien doorgaans vaak niets anders meer dan kille ziekenhuizen of revalidatiecentra. Stress, verdriet en ellende komen op hun pad. De gasten zien de tuin als een verademing. Ze vinden al het groen om zich heen heerlijk.”

“De families en kinderen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (EZT) en Libra Revalidatie & Audiologie zijn welkom in het Ronald McDonald Huis in Tilburg.”

Bostuin voor jong en oud

Het goede doel draait op sponsoren en donateurs, waarvan Abrahams Hoveniers er één is. “We werkten eerder al voor het EZT, vertelt Jan Abrahams, eigenaar van het hoveniersbedrijf. “Ze vroegen ons een handje te helpen met de tuin van het Ronald McDonald Huis dat daarnaast ligt. Die families hebben het zwaar, dus een fijne tuin is het minste wat we konden doen. We gingen meteen aan de slag.”

“De broertjes en zusjes van de zieke kinderen moeten gewoon lekker kunnen buiten spelen”, vertelt Jan verder. “De keuze viel daarom op een bostuin waar een hoop te ontdekken valt. De ouders genieten van de zon terwijl de kinderen bloemetjes plukken of in de zandbak spelen. Zo draagt de tuin even bij aan een normaal gezinsleven.” De bostuin staat vol met wilde bloemen, een prachtig gazon en houten tuinmeubels om te relaxen.

Leverancier tijdens NL Doet

Al meer dan zeven jaar levert Abrahams Hoveniers alle materialen die nodig zijn om de bostuin te onderhouden. De tuinvrijwilligers gaan hier vervolgens mee aan de slag. Niet alleen tijdens het jaarlijkse evenement NL Doet, maar het hele jaar rond steken ze de handen uit de mouwen. Het onkruid wieden, viooltjes planten en een nieuwe lading houtsnippers storten: alles ligt er piekfijn bij.

Tuin lenteklaar maken

Naast de vrijwilligersactie komt het hoveniersbedrijf graag een of twee keer per jaar langs om te kijken hoe de tuin erbij ligt. Als aan het begin van de lente de eerste krokusjes hun entree maken, is het tijd voor een voorjaarsbeurt. “We zorgen daarom al bij de eerste zonnestralen dat de tuin krijgt wat hij nodig heeft om deze periode volledig tot zijn bloei te komen.”

Door alle inzet van de vrijwilligers en materiaal van Abrahams Hoveniers ligt de tuin van het Ronald McDonald Huis er altijd voortreffelijk bij en biedt de omgeving rust waar ouders zo aan toe zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!