Siertuin

Een siertuin is eigenlijk een tuin waar verschillende (sier)planten groeien. Bij het ontwerpen en aanleggen van een siertuin staat het einddoel altijd centraal. U wilt te allen tijde met een goed gevoel naar uw tuin kunnen kijken. Dat vinden wij bij Abrahams Hoveniers ook erg belangrijk. Over het algemeen staat een siertuin bekend om zijn vele kleurrijke bloemen en planten. Verschillende prachtige coniferen in combinatie met een mooie groene buxus. Ook binnen de siertuinen zijn er verschillende stijlen te onderscheiden. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden bij Abrahams Hoveniers

tuin met mooie bloemen

Laat een siertuin aanleggen door Abrahams Hoveniers

Wilt u graag een siertuin laten aanleggen maar heeft u geen idee hoe u dit moet aanpakken? Abrahams Hoveniers is gespecialiseerd in het aanleggen van verschillende siertuinen. Allereerst gaan we graag met u in gesprek om kennis te maken. In dit vrijblijvende kennismakingsgesprek kunt u uw wensen en eisen op tafel leggen. Zo kunnen wij beter visualiseren wat uw huidige situatie is en daarnaast bespreken we ook de mogelijkheden. Vervolgens kan onze ontwerper aan de slag met een tuinontwerp. In het ontwerp wordt uiteraard zo veel als mogelijk rekening gehouden met uw wensen en eisen. Bij een akkoord op het schetsontwerp, kunt u eventueel nog verschillende opties toevoegen. Denk hierbij aan sierverlichting en meer.

Verschillende siertuinen

Alle siertuinen hebben vaak één ding in gemeenschap; de prachtige uitstraling, maar niet iedere siertuin is hetzelfde. Een goed voorbeeld is het verschil tussen een Engelse siertuin en een Franse siertuin. De Engelse siertuin staat bekend om zijn romantische uitstraling. Prachtige rozen, veel kleurige accessoires en bijvoorbeeld Hortensia’s. De Engelse stijl kent niet veel structuur, maar de ‘rommeligheid’ definieert ook het karakter van de tuin. De planten krijgen de ruimte om heerlijk te groeien.

Een compleet andere siertuin is de Franse stijltuin. Doorgaans staan de Franse tuinen bekend om strakke lijnen en veel symmetrie. Dit is direct ook een groot verschil met de rommelige Engelse stijl. Buxushagen zijn vaak toonaangevend op Frans grondgebied, lavendel en rozen worden hieraan toegevoegd. De mooie groene kleur staat centraal in de Franse stijltuin. Uiteraard kunt u een siertuin laten ontwerpen met een eigentijdse unieke stijl. Bij Abrahams Hoveniers denken we graag mee.

Wij maken graag uw droomtuin werkelijkheid

Wij vinden het belangrijk dat al uw tuinwensen werkelijkheid worden. Neem daarvoor contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Wij zijn veel actief in Noord-Brabant en komen dan ook graag uw tuin ontwerpen. Daarnaast bent u bij ons ook aan het juiste adres voor tuinaanleg, tuinonderhoud, renovatie en eventueel een verlichtingsplan. Ontdek de verschillende opties die Abrahams Hoveniers u te bieden heeft.


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!