Villa pardoes - Bovenkant

Trotse sponsors van Villa Pardoes

Villa Pardoes bezorgt ongeneeslijk zieke kinderen de vakantie van hun leven, zodat ze hun dagelijkse ellende even naast zich neer kunnen leggen. Abrahams Hoveniers verzorgt al jaren het onderhoud aan van deze exotische tuin. Zo wanen de kinderen zich even in een subtropisch paradijs.

Snoeien voor het goede doel

Theo Michelbrink was vanaf het begin betrokken bij de verzorging van de subtropische tuin in het bijzondere gebouw van Villa Pardoes. “Bij mijn vorige werkgever legden we de tuin aan voor Villa Pardoes en ik ben er eigenlijk altijd blijven hangen. Toen ik bij Abrahams Hoveniers kwam te werken, liep Jan direct warm voor dit goede doel. Hij vond het een goed idee om de steun via Abrahams voort te zetten. Sindsdien ga ik elke winter met een viertal vrijwilligers op pad om de planten te snoeien, zodat ze klaar zijn voor het nieuwe jaar. Het is onze manier om dit bijzondere project te sponsoren”, vertelt hij.

“Ik ben dankbaar dat ik deze mooie klus in Villa Pardoes mag bijhouden. Het is ontzettend fijn om mijn eigen steentje bij te dragen zodat deze mensen een mooie week tegemoet gaan.”  – Theo Michelbrink, Abrahams Hoveniers

Kinderen vergeten even hun ziekte in Villa Pardoes

Villa Pardoes is hét adres waar ernstig zieke kinderen een week zorgeloos kunnen genieten van de vakantie van hun leven. Het project werd in het jaar 2000 in het leven geroepen en is geïnspireerd op de Amerikaanse organisatie ‘Give Kids the World’. Honderden vrijwilligers zetten zich dagelijks in om kinderen van vier tot twaalf jaar een mooie vakantie te bezorgen. Het complex in Kaatsheuvel is gebouwd als een soort slakkenhuis dat de fantasie prikkelt. Het is een plek waar ouders lotgenoten kunnen ontmoeten en kinderen in een veilige omgeving met elkaar kunnen spelen. Het sprookjesachtige vakantieverblijf is van alle noodzakelijke faciliteiten voorzien en verschaft families een onbezorgde week waar ze samen even al hun problemen kunnen vergeten.

Meerdere goede doelen

Villa Pardoes is niet het enige goede doel dat Abrahams Hoveniers sponsort. Het hoveniersbedrijf contribueert in tal van andere maatschappelijke projecten. Harm van Overbeek, medewerker van Abrahams: “Het zijn stuk voor stuk goede doelen die toevallig op ons pad komen. Zo doen wij de beplanting rondom het Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg. Het Ronald McDonald kinderfonds zit daarnaast, dat bracht het balletje meteen aan het rollen. Toen ze ons vroegen of wij hun tuin wilden onderhouden waren wij direct enthousiast. Het voelt goed om op deze manier iets te kunnen doen voor deze prachtige goede doelen.”