De perfecte tuin voor uw nieuwbouwwoning

Als uw nieuwbouwwoning net wordt opgeleverd, is de tuin niet meer dan een kaal kavel. Het zal u dan ook niet verbazen dat het aanleggen van een nieuwe tuin heel wat denkwerk vergt. Het is een verlengstuk van uw huis en moet bij de bewoners en de woning zelf passen. Schakel Abrahams Hoveniers in om samen tot de perfecte tuin voor uw nieuwbouwwoning te komen. 

Een aanlegplan voor uw tuin nieuwbouwwoning

Het plan voor uw tuinaanleg bespreken we meestal tijdens een vrijblijvend gesprek, gewoon bij u aan de keukentafel. In dit gesprek neemt onze ontwerper alle mogelijkheden met u door. We bespreken wensen en eisen uitvoerig, want deze zijn leidend voor het ontwerp. Wilt u een mediterrane of liever een landelijke tuin? Of misschien wilt u wel extra’s zoals een mooie zwemvijver. Aan de hand van dit gesprek maakt onze architect een schets voor de tuin bij uw nieuwbouwwoning. Dit concept is leidraad voor het definitieve tuinontwerp, waarbij ook zaken als verlichting en beregening zijn opgenomen.

Praktische zaken

Abrahams Hoveniers is thuis in alle tuinen, of u nou een grote of juist een hele kleine tuin heeft. Onze tuinarchitecten weten als geen ander op welke elementen ze moeten letten. Wij houden onder meer rekening met de stand van de zon in verband met plaatsing van een terras. Daarnaast is het belangrijk te bedenken wat de functie van de tuin is. Bij een onderhoudsarme tuin houden wij bijvoorbeeld rekening met soorten beplanting. Daarnaast is het ook belangrijk dat de zichtlijnen vanuit huis goed zijn. Dat wil zeggen dat er geen grote struiken of bloemen in de weg staan in het uitzicht vanuit het huis.

Gedetailleerde planning

Het grote voordeel van een nieuwbouwtuin is dat we geen andere tuinonderdelen hoeven te verwijderen. Onze tuinontwerper maakt een gedetailleerd tijdsschema voor de tuinaanleg waarin alle taken worden opgenomen. Ons team bestaat uit vakbekwame professionals die een totaalplaatje afleveren, van beplanting tot aan metselwerk of elektriciteit. Het bouwen van de tuin is een flink karwei dat twee dagen tot drie weken kan duren. Misschien verwacht u het niet, maar als de bouw af is betekent dat niet dat uw tuin klaar is. Eigenlijk begint het nu pas. Geef de tuin de tijd en de ruimte om te groeien zodat alles tot zijn volle potentieel kan komen.

Garantie op de tuin voor uw nieuwbouwwoning

Het kan soms onverhoopt voorkomen dat de beplanting het niet zo goed doet als gepland of er iets niet meer werkt in de belichting. Daarom geeft Abrahams Hoveniers op alle tuinen standaard een jaar garantie, maar daar gaan wij erg flexibel mee om. Voor ons is het belangrijkste dat u optimaal kunt genieten van uw tuin.

Dit zijn de mogelijkheden voor een nieuwbouwtuin in een notendop. Wij bespreken graag uw persoonlijke wensen in een vrijblijvend gesprek. Kom gerust langs voor een kop koffie. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!