Meer begroeiing met een groendak

Veel steden kampen met een gebrek aan begroeiing door extreem dichte bebouwing. Een daktuin is een goede oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan meer groen in zijn omgeving. De groendaken kunnen aangebracht worden op zowel platte als hellende daken. Er zijn verschillende soorten vegetatiedaken mogelijk. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld een sedumdak met vetplanten of een heuse dakmoestuin. Op stevige daken is het zelfs mogelijk om een daktuin met struiken en bomen aan te leggen die niet onder doet voor een normale tuin.

Een vegetatiedak is goed voor de natuur

Het duurzame groendak wordt bovenop uw huidige dakbedekking gelegd en heeft vele voordelen. Het zuivert de lucht van fijnstof en vervelende pollen en draagt zo positief bij aan uw gezondheid. Op veel plekken in Nederland zijn de riolen overbelast door het gebrek aan groen. Een sedumdak vangt bijna de helft van het regenwater op, waardoor de kans op overstromingen in de riolering aanzienlijk verminderd wordt. Daarnaast biedt een groendak onderdak aan vele insectensoorten en draagt het daardoor bij aan de biodiversiteit in uw omgeving.

Een sedum groendak is onderhoudsvrij

Bespaar geld

Een sedumdak fungeert zowel in de zomer als in de winter als uitstekende isolatie voor uw huis. Hiermee kunt u flink besparen in de kosten, omdat u minder snel te airco aan zult zetten of de verwarming op zult stoken. Die isolerende werking heeft niet alleen een positieve invloed op uw energierekening, maar zorgt ook voor eersteklas geluidsdemping. Bovendien verhoogt het de levensduur van uw dak doordat de groenlaag uw dakbedekking beschermt tegen alle weersinvloeden. Overweegt u een vegetatiedak te nemen? Enkele gemeentes in Nederland hebben hier een subsidieregeling voor. Neem contact op met uw gemeente om te kijken of u subsidie kunt krijgen.

Voor het beste resultaat legt Abrahams Hoveniers uw groendak of daktuin aan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin? Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon:
013 505 2489
e-mail:
info@janabrahams.nl