De voordelen van een sedumdak

Veel steden kampen met een gebrek aan begroeiing door extreem dichte bebouwing. Een daktuin is een goede oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan meer groen in zijn omgeving. De groendaken kunnen aangebracht worden op zowel platte als hellende daken. Er zijn verschillende soorten vegetatiedaken mogelijk. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld een sedumdak met vetplanten of een heuse dakmoestuin. Op stevige daken is het zelfs mogelijk om een daktuin met struiken en bomen aan te leggen die niet onder doet voor een normale tuin.

Een sedumdak kan op platte en licht hellende daken

Een vegetatiedak is goed voor de natuur

Wij leggen het duurzame groendak bovenop uw huidige dakbedekking. Dit heeft vele voordelen. Het zuivert de lucht van fijnstof en vervelende pollen en draagt zo positief bij aan uw gezondheid. De gevarieerde dakbedekking vergroot de biodiversiteit en biedt onderdak aan vele insectensoorten. Een probleem waar veel Nederlanders mee kampen zijn de overbelaste rioleringen. Na een plensbui staat de hele straat blank. Een groendak voorkomt dit, want het vangt enorm veel regenwater op. Natte voeten zijn er dus niet meer bij.

Bespaar geld met een sedumdak

Een groendak fungeert zowel in de zomer als in de winter als uitstekende isolatie voor uw huis. Hiermee bespaart u geld, omdat u minder snel te airco aanzet of de verwarming opstookt. Die isolerende werking zorgt ook voor eersteklas geluidsdemping. Bovendien verhoogt het de levensduur van uw dak doordat de groenlaag uw dakbedekking beschermt tegen alle weersinvloeden. Enkele gemeentes in Nederland verlenen subsidie voor een vegetatiedak. Bij de Gemeente Tilburg bespaart u zelfs tot 50 procent op de materiaalkosten.